Колишній голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський стверджує, що загрози Київщині не обмежуються пожежами та задимленням - вразити столицю та область можуть і повені, якщо руйнування зазнають дамби.

Про це ексочільник ДСНС сказав у інтерв'ю виданню Страна.

Пожежа, фото YouTube

"Просіки, мінералізовані смуги, пожежні водойми - все це входить в обов'язки Держслужби і раніше ДСНС. Раніше систематично перевірялося виконання цих заходів. Але вже п'ять років на перевірки діє мораторій, який ввів Кабмін Яценюка. Вважаю, що Яценюк - перший, хто повинен нести відповідальність за все, що зараз відбувається. Після ліквідації пожеж, потрібно провести ретельне розслідування і покарати винних. Щоб це не закінчилося публікаціями в соцмережах, а реальними рішеннями по конкретним людям. Інакше нас чекає ще не одна надзвичайна ситуація. Дамби на підході. Там теж все пустили на самоплив, а проблема є. Пів-Києва та області може в разі НП просто піти під воду", - заявив Сергій Бочковський.

Бочковського у 2015 році затримали у справі про корупцію просто на засіданні Кабміну за прем'єрства Арсенія Яценюка. Наступником Бочковського став Зорян Шкіряк, а справа проти звинуваченого в корупції чиновника розвалилася.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві постраждалий від пожежі бобер з випаленими очима вибіг до людей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Страшна пожежа перетворила харківський "Барабашово" на попіл - згоріли десятки магазинів, відео.

Також "Знай.ua" писав, що Чорнобиль після пожежі показали на відео, суцільне згарище і пилові бурі.