Не знаєте, що смачненького можна приготувати на Великдень 2020 у домашніх умовах? Ми вам допоможемо і підкажемо найкращі швидкі рецепти. Готуйте швидко та смачно тісто на паску, салати, м'ясо та інші страви.
Паски: готуємо просто й швидко
Ваш святковий стіл у будь-якому випадку повинні прикрашати великодні яйця та паски. А усе інше є додатковими елементами. Саме тому почнемо із пасок, які обов'язково повинні бути у меню 19-го квітня.
Сподіваємося, яйця ви вже пофарбували або використали готові елементи для їх прикраси. Прийшла пора визначитися із тим, які паски варто приготувати до Великодня 2020. Найпростіший рецепт паски - сирна запіканка, яка готується у духовці. Але подається на стіл холодним способом.
Таку сирну запіканку можна приготувати у формі паски. Для цього вам знадобляться форми. Смачну сирну запіканку готуємо, відповідно, із сиру. Його знадобиться 1 кг. Додайте у нього 1,5 скл. цукру, 1 щіпку солі та 2 щіпки ваніліну або 1 ч. лож. ванільного цукру.
5 ст. лож. манної крупи залити 0,5 скл. кефіру. Залишити на деякий час, щоб розбухла. 150 г родзинок помити й висушити. У окремому посуді варто збити 5 яєць. Додати до сирної маси. І збити блендером.
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Після того, як залишена суміш набубнявіє, додати її. І збити усе разом. Додати родзинки, розмішати. Повинна вийти однорідна маса. Великодні форми змастити вершковим маслом. Викласти суміш, покачати форми, щоб маса вляглася.
Заварна паска має готуватися у духовці при температурі 180°С 45-50 хв. Поливати й прикрашати, коли паски охолонуть. Правильно вживати сирні паски у холодному вигляді. Буде особливо смачно, якщо приготувати незвичайну для пасок глазур: полити зверху згущеним молоком або розтопленим шоколадом.
Зверху можна використовувати прикраси. Варто посипати сирні паски всілякими пасхальними прикрасами: зірочками, метеликами, квіточками тощо. Якщо готувати заварну сирну запіканку як пасочки, буде не тільки швидко й смачно, але й корисно.
До дня святкування Пасхи відмінно підійде і класична процедура приготування паски. Такі рецепти представлені на просторах інтернету сьогодні у величезній кількості.
Готується дріжджове тісто, розбавляється родзинками, цукатами, курагою - на свій розсуд. Тісто вкладається у пасочниці, випікається. І виходять смачні ароматні паски.
А ми пропонуємо простий та швидкий великодній рецепт пасок, приготованих у мікрохвильовій печі. Для цього потрібно збити 3 яйця із 1 скл. цукром. Розтопити 200 г вершкового масла. Усе змішати, додати 200 мл теплого молока.
У 2 скл. борошна додати 1 пакет розпушувача тесту. Змішати із сумішшю. Додати цукати, родзинки. Перемішати й наповнити тістом форми, змазані рослинною олією або вершковим маслом.
Готувати у мікрохвильовці 15 хв. при температурі близько 0,7 кВт. Вийняти, остудити, полити глазур'ю. Можна скористатися для її приготування желатином. Зверху посипати кондитерською посипкою або подрібненими цукатами, горіхами.
Якщо ви хочете приготувати справжню єврейську пасху, тоді вам необхідно озброїтися простим і швидким рецептом пасок, які завжди виходять вдалими. Крім цього, приголомшливо смачними!
Почати готувати царську паску необхідно із додавання до 500 мл теплого молока 50 г живих дріжджів, дрібки солі та 1 ч. лож. цукру. Залишити усе на 15 хв. У цей час зайнятися приготуванням родзинок та горіхів. Очистити від надлишків, залити на час окропом і висушити. Приготувати цукати.
Додати у молоко 0,5 кг борошна, вимісити й залишити у теплому місці на 30 хв. Опара повинна піднятися у середньому втричі. Тим часом відокремити білки 6 яєць від жовтків. Жовтки розтерти із 150 г цукру та 1 ч. лож. ванільного цукру. Білки збити із 0,5 ч. лож. солі до отримання піни.
Додати усе це, а також 200 г розтопленого вершкового масла у опару. Додати 200 г борошна й вимісити. Потім знадобиться ще 0,5 кг борошна. Тісто має стати трохи рідкуватим і не сильно липнути до рук.
Воно повинно стати м'яким і начебто живим, плавно перетікати із руки на руку. Залишити у теплому місці ще на 45 хв. Додати у тісто горіхи, цукати, родзинки. Перемісити, викласти у формочки, змащені вершковим маслом.
І залишити на 15 хв. у теплому місці, щоб тісто підійшло, тому не варто наповнювати формочки доверху. Приблизно на 1/3 висоти. Випікати у духовці при температурі 180°С. Дати паскам охолонути. Глазур, прикраса - і надзвичайно смачні царські паски готові. Вони виходять ніжними й нібито повітряними.
Домашня кулінарія: м'ясні страви, гаряче
Домашню буженину можна приготувати смачно й швидко. Як правило, багато рецептів вимагають тривалого приготування - близько 12 годин на середньому. Ми підготували для вас той рецепт, згідно із яким вийде смачна м'ясна страва просто й швидко.
Для цього візьміть сиру свинину або яловичину. Яке м'ясо краще обрати - орієнтуйтеся на свої смаки. М'ясну частина необхідно помити, нашпигувати очищеними зубчиками часнику, обваляти у спеціях - на 1 кг м'яса 2 ч. лож. І поставити його у духовку приблизно на 15-20 хв. до появи золотистої скоринки.
Потім м'ясо вийняти, опустити у 500 мл огіркового або помідорового розсолу. Він повинен покривати печену буженину на висоту трохи більше половини. Для отримання смачного м'яса його доведеться запікати у цьому розсолі у духовці близько години при температурі 200°C. Швидка буженина виходить соковитою та ароматною.
Ідеальну пару до неї складуть овочі гриль. Ви можете використовувати капусту брокколі, болгарський перець, помідори. Можна приготувати як гарнір запечену квасолю або картоплю. Відмінний варіант - рис із овочами або спаржа під соусом.
Якщо ви хочете приготувати святкову курку, візьміть білу філейну частину. Пропонуємо приготувати із неї до святкового столу домашню шинку. Для цього необхідно нарізати 1,5 кг курячого філе кубиками.
Додати по 1 ч. лож. наступних інгредієнтів: сушеного часнику, мелених паприки та коріандру, 2 ч. лож. солі. Потім - 25 г желатину і гарненько перемішати. Викласти у форму для запікання, яку необхідно буде поставити у іншу форму більшого розміру. А у ту, де знаходяться шматочки м'яса, додати трохи теплої води, перемішати й закрити щільно фольгою.
Готувати у духовці годину за температури 160°С. Після цього залишити у духовці ще на годину. Після охолодження прибираємо домашню шинку до холодильнику. Готується ця страва просто й швидко, якщо не брати до уваги часу для застигання. Для цього знадобиться мінімум 6 годин або уся ніч.
Святкові салати покроково: елегантно й просто
Не знаєте, який смачний салат приготувати на Великдень? Візьміть на озброєння швидкі рецепти смачних святкових страв.
Салат «Момент готується практично миттєво
- 200 г крабових паличок порізати кубиками.
- 1 великий свіжий огірок - соломкою.
- Додати 1 пачку сухариків.
- Нашинкувати 500 г пекінської капусти.
- Додати майонез, розмішати.
Салат «П'ятихвилинка»
- 3 помідори порізати дольками.
- Натерти 2 плавлених сирка.
- Додати 2 подрібнених зубчики часнику.
- Нарізати 150 г шинки кубиками.
- Змастити майонезом.
Салат «Фруктово-овочевий»
- Яблуко й помідор нарізати кубиками.
- Болгарський перець - соломкою.
- Додати 2 варених яйця, порізаних кубиками.
- Полити оливковою олією.
Салат «Ніжний»
- Взяти 1 пачку крабових паличок, порізати кубиками.
- Нарізати кубиками 2 плавлених сирка.
- Додати подрібнений пучок кропу.
- Нарізати кубиками 2 помідори.
- Змастити майонезом.
Салат «Легкість»
- Відварити 100 г креветок.
- Додати 1 порізаний великими кубиками огірок.
- Потім - оливки без кісточок.
- Заправити оливковою олією.
Салат «Швидкий»
- Взяти 200 г моркви по-корейськи.
- Нарізати кубиками 2 варених яйця.
- Додати 100 г натертого на тертушці твердого сиру.
- Нарізати соломкою 150 г вареної курячої печінки.
- Додати зелень, часник, майонез - за смаком.
Салат «Стрімкість»
- Взяти 1 пачку маслин без кісточок.
- Додати порізану кубиками бринзу.
- Додати 2 помідори, порізаних кубиками.
- Нарізати соломкою 150 г лосося.
- Заправити оливковою олією.
Салат «Грація»
- 150 г креветок.
- 200 г огірків, нарізаних соломкою.
- 150 г пармезану нарізати кубиками.
- Полити соєвим соусом і оливковою олією.
- Скропити соком лайма.
Салат «Рибний»
- Взяти 150 г консервованого тунця.
- Додати 5 перепелиних яєць, розрізаних навпіл.
- Додати 2 помідори, порізаних часточками.
- Заправити майонезом або оливковою олією.
Салат «Гарячий»
- Морква, нарізану тонкою соломкою, болгарський перець і суцвіття брокколі запекти гриль.
- Порізати 200 г копченої грудинки.
- Додати подрібнений часник, соєвий соус, базилік.
- Заправити 2 ст. лож. гірчицею в зернах та оливковою олією.
Незважаючи на застереження та карантинні заборони у 2020 році, бажаємо добре відзначити Великдень. Зустрічайте свято із чудовим настроєм! Бажаємо радості та Божого благословення. Нехай ваш стіл буде багатим та смачним!
Фото
Відео