Популярний український педіатр Євген Комаровський розповів, який засіб захисту від COVID-19 зовсім не ефективно. Відповідне відео розмістив на власному YouTube-каналі.

Зараз в Україні є обов'язковою наявність маски на обличчі в громадських місцях. Також важливо часто мити руки, використовувати антисептики і дотримуватися не тільки безпечну дистанцію, але і правила карантину.

Однак у цей непростий час хтось примудряється будувати бізнес. Так набирають популярність чорні маски, які вказують, як вироби з вугільними фільтрами. Виробники розповідають про те, що вони мають противірусну захистом. І при цьому їх можна прати – вони багаторазові.

Доктор Комаровський вирішив розвінчати міф і нагадав про те, що маски варто носити лише тим, хто має ознаки захворювання. Також педіатр назвав найефективніший засіб для захисту обличчя. На думку Комаровського це респіратор зі змінними фільтрами.

"Для чого потрібна маска? Коли ви кашляєте або чхаєте, то ваші руки залишаються на масці. А саме в краплях слини, мокротиння і знаходиться максимальна концентрація вірусу, саме краплі розлітаються на величезні відстані. Дійсно зараз продається багато всякої ф*дпі, ще раз кажу – ф*дпі. Вам розповідають, що у цієї маски якась спеціальна тканина або її чимось просочили, або завдали на маску мідь, срібло, і вона всі віруси зупиняє... Маски з будь-якими фільтрами – це чистої води розвод!" - заявив Комаровський у своєму відеоблозі на YouTube.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський закликав українців займатися сексом, щоб не злити природу.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський здивував новою порцією рад.

Також Знай. ua писав, що Комаровський пояснив, чим краще збивати високу температуру.