З понеділка 13 квітня в Миколаєві посилюються карантинні заходи, пов'язані з пандемією коронавірусу Covid-19. Зміни торкнуться, перш за все, роботи громадського транспорту. Автобуси, тролейбуси і маршрутки тимчасово будуть перевозити лише пасажирів з пропусками.

У цю категорію входять працівники установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров'я, продовольче забезпечення, управління і надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водопостачання, зв'язок і комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку і захисту, об'єкти критичної інфраструктури, мають безперервний промисловий цикл.

Але головне, у всіх них повинні бути з собою пропуску та документи, що посвідчують особу.

Транспорт, фото: Pixabay

Держава не могла передбачити всього. Тому залишилися питання — як бути людям, яким потрібно відвідати батьків, їздити в лікарню або доглядати за кимось? Мер Миколаєва Олександр Сенкевич розповів, як діяти в таких випадках.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Якщо вам необхідно відвідувати медзаклад, вам слід звернутися до свого сімейного лікаря. Сімейні доктори формують списки до Управління охорони здоров'я міськради, яка оформить спецперепустки в транспорт. Подробиці можна дізнатися у центрах первинної медико-санітарної допомоги.

Мер Миколаєва (скріншот з відео)

Тим, хто доглядає за родичами, необхідно звернутися за перепустками в органи соціального захисту — там не мають права відмовити.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці закордоном з-за карантину залишилися без страхового поліса, що запропонували в МЗС.

Як повідомляв Знай.uа, авто головного санлікаря України Ляшко потрапив в аварію по дорозі на Миколаїв, перші деталі ДТП.

Знай.uа писав, великодній кошик стане не по кишені українцям — скільки треба викласти за паски, яйця та м'ясо.