Юрій Романенко – відомий український політолог і журналіст, він часто записує відео зі своїми коментарями з приводу суспільно-важливих подій. В цей раз експерт залишив пост у своєму телеграм-каналі, в якому прокоментував зараження коронавірусом ченців у Києво-Печерській лаврі. За словами експерта, у всьому світі ортодокси все частіше стають жертвами епідемії. Він каже, що віра безсила там, де працює біологія. "У зв'язку з цим я вже тиждень розмірковую щодо одного питання – не посилає Бог таким чином істинно віруючим українцям сигнал, що віра сама по собі не допоможе, якщо не спирається на фундамент раціонального і наукового підходу", - говорить Романенко.

Він зазначив, що зараз забавно дивитися на українському телебаченні дискусії, що Україна не може робити те, що не може се. "Наприклад, якщо ми не зробимо те-то, то не отримаємо кредит МВФ та не займемо гроші. Держави, які не емісійні центри не можуть собі дозволити те, що можуть США чи Німеччина. Розумієте, адже між цією вірою і вірою попов в Лаврі немає ніякої різниці. І в тому, і в іншому випадку апелюють до "доброго-злого" дядькові, який визначає коридор можливого і бажаного", - каже політолог. Він також навів пасаж з Заратустри Ніцше в самому початку:

Пост Романенкв у телеграм-каналі

"Я це до чого. Схоже, що це маленьке щастя маленьких істин і маленьких вірувань закінчилося. Так останні блохи скачуть по трупу. Він великий, але вже не рухається. Ця історія закінчилася. Але останні люди не вірять своїм очам і судорожно шукають на що спертися. Так розгубленою перед публікою з'являються мантри "інвестиції, стабільність, бюджет". Оммм-омммм. Як ніби словами можна повернути молодість. Такі великі, а в казки вірять. Але ще прикольніше, коли в них вірять мільярди", - додав Романенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Нагадаємо, Романенко викрив виворіт відставки Ірини Луценко.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Романенко прокоментував "бійку" Богдана і Баканова.

Також портал "Знай.ua" писав, що Романенко і Золотарьов оголили головну проблему Зеленського.