Після того, як міністерку Ганну Новосад було звільнено з посади, тимчасово виконуючою обов'язки мінстра призначили її заступницю - Любомиру Мандзій.

Варто нагадати, що звільнена Новосад не раз піддавалась критиці за неграмотність. А тепер і її наступниця вже встигла ″відзначитись″ і блиснути знаннями української мови.

Любомира Мандзій звернулась до українських школярів по відео, в якому вона намагалась роз'яснити, як проходитиме навчання в умовах карнатину. Однак, т. в. о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій примудрилася зробити понад 60 помилок у своєму відеозверненні.

Про це розповів український педагог, мовознавець, за підручниками якого навчаються школярі з 5-го по 12-й клас, Олександр Авраменко на воїй сторінці у Facebook.

Авраменко написав, що школярі, послухали відеозвернення Мандзій, просто завалюють його питаннями, чи може міністр освіти неграмотно говорити.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

″Справді, пані Мандзій припустилася багатьох помилок (понад 60!), а коли вдесяте вона промовила "вступна кОмпанія", то вуха мої почали припухати)))″, - іронізує мовознавець.

За словами мовознавця, українська освіта не має перспектив, якщо так розмовляє очільниця міністерства. Він зазначив, що не має що відповісти учням на їхнє запитання, а от їхнім батькам порадив не вибирати більше ″папріколу і какуюразніцу"

″Якщо так говорять професіонали, то перспективи в нас не дуже світлі... Що відповідати учням?Моя відповідь дорослим: "Не треба вибирати папріколу і какуюразніцу", - відрізав мовознавець.

Нагадаємо, новим міністром освіти стала донька скандального львівського попа, який відмовився ховати воїна АТО

Як повідомляв портал Знай.ua, Новосад заявила про відставку, оскільки не хоче працювати у Кабміні Шмигаля.

Також Знай.ua писав, т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій у відеозверненні розповіла про роботу шкіл в період карантину