Традиційно, під час весняного сезону ціни на фрукти і овочі завжди піддаються значним змінам. Відомо, що на одні продукти вони підвищуються — якщо запаси вичерпалися, а врожай за горами. А на інші падають — через різкий стрибок по імпорту або надлишку на складах. Причин багато, але навесні 2020 року ще поганим "бонусом" прилетів коронавірус covid-19, багато цін на овочі та фрукти змінилися.

За інформацією експертів з shuvar.com, цієї весни ціни на цілий ряд овочів борщового набору і багато інші набагато нижче, ніж торік. Буряк на оптових ринках рік тому коштувала в півтора рази дорожче, ніж зараз – 7,2 грн і 5 грн відповідно. Про це пише "Сегодня".

Ціни на продукти, скріншот з відео

Білокачанна капуста взагалі б'є рекорди дешевизни: якщо в 2019 році в цей час середня оптова ціна на неї становила 18 грн, то зараз – всього 4 грн. Зелена цибуля рік тому в цей час коштувала у закупівлі 162 грн/кг – зараз 37,5 грн і продовжує дешевшати. Також цього року дешевше, ніж торік у такий же час, коштує морква (7 і 4 грн за кілограм відповідно), пекінська капуста (18,5 грн в 2019-му і 12,3 грн зараз) і червонокачанна капуста (14,5 і 10 грн відповідно).

Ціни на продукти, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

Показати ще

Деякі овочі і фрукти старого врожаю, втім, зараз продаються дорожче, ніж рік тому. Наприклад, середня оптова ціна на картоплю становить 8,5 грн, а минулого року була лише 5 грн. Закупівельні ціни на гарбуз у березні 2019-го в середньому були 9,5 грн, а зараз – 15 грн за кілограм.

Продукти в Україні, скріншот: YouTube

Яблука нинішньої весни також дорожче, ніж минулого, причому істотно, у 2-3 рази. Закупівельні ціни в 2019 році становили 3,5-6 грн за кілограм, а зараз – 8-12 грн. Тим не менш зростання цін на яблука поки не спостерігається.

Ціни на овочі та фрукти в Україні, фото: chestyle.com

Злетіли ціни на продукти, рекомендовані при ГРВІ

Лимон - на початку карантину, 12 березня, оптова ціна на нього становила в середньому 44 грн (в 2019-му в цей час – 34,5 грн). А станом на 19 березня ціна закупівлі лимонів зросла вже до 61,5 грн за кг. тобто подорожчання за тиждень склало 50%.

Часник цього року і так продавався дорожче, ніж торік. На початок березня середня оптова ціна становила 58,6 грн за кг, тоді як в 2019-му була 42,5 грн. Однак в останні дні часник також став помітно дорожчати і тепер коштує у закупівлі 95 грн за кіло.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус ламає людяність, агресивні самці зчепилися у роковій боротьбі за продукти, жорстке відео.

Як повідомляв Знай.uа "Як мінімум до травня, більш реалістично до червня", - з'явився прогноз щодо карантину.

Знай.uа писав, журналістка показала, як в Україні госпіталізують тих, у кого підозрюють коронавірус, відео.