За оцінками експертів, до 80 відсотків інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2 перенесуть хворобу у легкій формі. Лише до 7 відсотків пацієнтів потребують специфічних реанімаційних заходів.

Відповідну заяву розмістило Міністерство охорони здоров'я України з посиланням на головного санітарного лікаря Віктора Ляшко.

"80% з тих, хто буде уражений коронавірусною хворобою, перенесуть її в легкій формі

У разі потреби МОЗ України буде посилювати мобільні групи лікарів для проведення тестувань у пацієнтів удома.

Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров'я, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час ефіру програми “Шустер LIVE”.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Він наголосив, що лише 5-7% тих, хто захворів, з досвіду Італії та Іспанії, потребують реанімаційних заходів та інтенсивної терапії. Віктор Ляшко закликав громадян залишатися вдома і пильно стежити за своїм здоров'ям", - йде мова у повідомленні МОЗ.

Тим не менш, карантинні заходи і свідома самоізоляція все одно є необхідними кроками. При захворюванні у легкій формі чи навіть без симптомів людина все одно може передавати коронавірус іншим, у тому числі вразливим категоріям - людям літнього віку чи з серцево-судинними захворюваннями. Також карантин дозволяє скоротити кількість хворих у конкретний момент часу, що має дозволити надати реанімаційну допомогу більшості тих, хто її потребуватиме.

Нагадаємо, раніше дружина харківського топ-чиновника "впіймала" коронавірус у Європі, - "У нас тести неякісні".

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські заробітчани з підозрою на коронавірус втекли з лікарні.

Також "Знай.ua" писав, що сотні киян пропустили через "детектор" коронавірусу - розсекречено результати, краще присядьте.