Всесвітній день сну

Цей день створили в 2008 році, а ініціатором став Міжнародний комітет для сну. З цього часу його завжди проводять у п'ятницю перед днем весняного рівнодення. Тобто кожен рік дата різна. Безліч заходів у цей день присвячені темі сну. Насправді сон не так добре вивчений, як може здатися людям. В цей час організм відновлюється, запасає сили на наступний день. Тому людині просто необхідний здоровий і повноцінний сон. А в час, коли ночі стають коротшими, людям обов'язково намагаються нагадати про це. Стає більше соціальної реклами, влаштовують різні конференції, розповідають, як важливий сон, які є його проблеми і розлади, як він впливає не тільки на одну людину, але і на все суспільство. До речі, багато спати теж шкідливо. Ідеальний час для сну 7-8 годин.

Бургзонндег - Фестиваль вогню

Вважається, що 13 день у третьому місяці є дуже вдалим днем для різних чаклунів і відьом, а в цьому році він ще й випадає на п'ятницю, так що проблем точно не уникнути. 13 викликає асоціацію з шабашем, а 3 саме по собі дуже потужне число в магії. Тому в Люксембурзі прийнято проводити фестиваль вогню, під час якого запалюють багато багать. Вони зустрічають весну і народжують нове сонце. Зараз це більше свято для молодих людей, щоб розважитися біля багаття, але раніше це був навіть обов'язок – запалити багаття.

Свята 13 березня, фото: pixabay

Православні свята:

  • Седмиця 2-га Великого посту.
  • День пам'яті преподобного Кассіана (Іоанна Кассіана) Римлянина, ієромонаха.
  • Святкування ікони Божої Матері "Девпетерувская".
  • Триває Великий піст.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua через карантин, щоб попередити поширення коронавіруса, в Україні закрилися садки і школи. Але дорослим українцям не світить карантин, тому розповіли як можна отримати відпустку на цей час.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також Знай.ua писав, любителям оливкової олії розповіли про страшні махінації відомого виробника. Щоб захиститися від подібних ситуацій, варто дуже уважно читати етикетку і склад. Не дайте себе обдурити в супермаркетах.

Нагадаємо, останнім часом було прийнято багато заходів проти коронавіруса. Стало відомо до якого числа буде карантин в школах, а також ми зібрали для вас все що потрібно знати по цій темі на даний момент.