У 2020 році на строкову службу в українську армію призиватимуть офіцерів запасу. Про це заявив начальник відділу комплектування офіцерським складом управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Сергій Волков, передає АрмияInform., передає Politeka.

За його словами, в цьому році "під рушницю" підуть офіцери запасу віком до 43 років, які ніколи не проходили військову службу, але закінчили кафедру військової підготовки. Термін служби - 18 місяців.

"Про те, що офіцерів запасу призиватимуть 1 квітня, як повідомили деякі ЗМІ, я не впевнений. Тому що строки призову, обсяги, військово-облікові спеціальності визначають накази Міністра оборони України та начальника Генерального штабу. Поки що жодного наказу не видано, і не визначено терміни, коли їх призивати, але початкова організаційно-планова робота у військкоматах з цією категорією військовослужбовців вже йде. Збирають послужні картки, уточнюють картотеки, кількість цих офіцерів", - пояснив Волков.

Військові, фото: ЗСУ

Він повідомив, що відповідальність і організацію цієї роботи покладено на військові комісаріати, куди "запасні" офіцери повинні з'явитися і пройти медогляд.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

"Потім у військкоматах проведуть атестаційні комісії, і після цього офіцерів можуть призвати на військову службу – на 18 місяців. Закликають шляхом зарахування слухачами курсів перепідготовки і підвищення кваліфікації військових вузів. Три місяці дано на підготовку за військово-обліковою спеціальністю. І потім – призначення для проходження військової служби, як правило, не бойових частинах ЗСУ", - зазначив полковник.

Військові, фото: ЗСУ

Як стверджує Волков, офіцерів запасу не стануть залучати до участі в операції Об'єднаних сил. За півроку з дня призову вони можуть укласти контракт на проходження військової служби на строк від 1 року. Якщо укладають контракт, то їх можуть залучити до участі в ООС. Проте зазвичай після закінчення 18-місячного строку служби їх знову звільняють у запас.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що обмін полоненими може відбутися вже в березні, скільки українців повернеться додому.

Як повідомляв портал Знай.uа, стало відомо, скільки українців "відкосили" від армії.

Також портал Знай.uа писав, що Міноборони розробляє електронний військовий квиток у вигляді пластикової карти.