ЗСУ продовжують зазнавати втрат на Донбасі після обстрілу бойовиків. Бійці Об'єднаних сил показали наслідки атак бойовиків за останні дні та розповіли, як противник відкрив вогонь великим калібром. Один з військовослужбовців зазначив, що при розриві навіть вигоріла земля попри те, що була мерзла і тверда.

"Під час артилерійського обстрілу з боку російських окупантів було перебито близько 400 метрів ліній електропередач, було знеструмлено лікарня. Ворог, як завжди, діє підступно, не дотримується міжнародних норм, стріляє по цивільному населенню", – каже боєць ЗСУ.

Обстріли на Донбасі, скріншот: Facebook / ООС

Бійці ЗСУ зазначають, що обстріл зі сторони бойовиків був цілком скоординованою операцією. Один з військових показав дерево, в яке потрапив артилерійський снаряд – від нього залишилися лише корені і велика воронка. В ООС розповіли деталі боїв 18 лютого на Луганському напрямку.

"Це була скоординована операція, і власне, Попасна, район під Горіхово, Новологуанским, Новотошковским, Жолобок, на досить широкій ділянці фронту, ворог вів скоординований вогонь, застосовуючи заборонену "Мінськом" ствольну артилерію калібру 152 мм, 122 мм, міни калібру 120 і 82 мм. Можливо, ворог сподівався прорвати наші позиції, але не розраховував, що ми їм дамо гідну відповідь", – розповів боєць ЗСУ.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Донбас, фото: ООС / Facebook

Вранці 18 лютого противник почав обстрілювати мінометним вогнем позиції української армії поблизу населених пунктів Новотошківске, Оріхово, Кримське і Хутір Вольний, а потім здійснив спробу прориву. ООС дали гідну відповідь, але великі втрати були з обох сторін. ЗСУ втратили одного бійця, ще троє поранені і двоє отримали контузію. У бойовиків четверо загиблих і шість поранених. Після важких втрат ворог цинічно запросив режим тиші.

Володимир Зеленський зробив заяву про атаку бойовиків на Донбасі, зазначивши, що провокація бойовиків не змінить курс наближення до миру. Водночас у Кремлі заперечили будь-яку причетність Росії до атаки бойовиків. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Москві про це нібито нічого не знали.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, російські війська пішли на страшний прорив на Донбасі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Богдан на Сейшелах звернувся до збіднілих українців - грошей нема, але тримайтеся, фото

Також "Знай.ua" писав, Зеленський терміново викликав силовиків на килим, що трапилося