У Франції заарештували російського художника-акціоніста Петра Павленського і його подругу. Раніше він повідомив про свою причетність до публікації інтимних відеороликів за участю екс-кандидата в мери Парижа Бенжамена Гриво - соратником Макрона. Їй пред'явлено звинувачення у втручанні в приватне життя і публікації без дозволу фотоматеріалів сексуального характеру. Слідство не назвав її імені. Імовірно, саме вона отримала відверте відео від французького політика. Про це повідомляє телеканал BFMTV з посиланням на джерела в поліції.

Павленський художник, фото з вільних джерел

Безпосередньою причиною арешту стала участь Павленського в завершилася скандалом вечірці, яка відбулася 31 грудня в квартирі на бульварі Сен-Жермен на Лівому березі Сени.

Павленський художник, фото з вільних джерел

За словами одного з учасників вечірки, там виникла сварка між Павленским та іншими гостями, яким художник погрожував кухонним ножем. У російському консульстві в Парижі заявили, що "у посольства немає ніяких контактів з Петром Павленським, але у разі звернення його за консульською сприянням, воно, безумовно, буде надано, як і будь-якому іншому громадянину Росії".

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Павленський художник, фото з вільних джерел

Павленский отримав політичний притулок у Франції в 2017 році, люди з таким статусом часто уникають контактів з російською владою.

Французький політик Бенжамен Гриво був змушений зняти свою кандидатуру з виборів мера Парижа після публікації відеозапису.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, художник Павленський за допомогою с*ксу змусив знятися улюбленця Макрона з виборів мера Парижа.

Як повідомляв портал Знай.ua, журналісти "Схем" знайшли "російський слід" у поїздці Зеленського до Оману.

Також Знай.ua писав, Зеленський анонсував масштабну чистку у "Слузі народу".