Курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) на вихідних, 15-16 лютого 2020 року, дещо знизиться. Порівняно з показниками у п'ятницю, 14 лютого, гривня трохи зміцніла в своїх позиціях, її показник – 24,44 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют НБУ на 16 лютого

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 24,447 гривні;

- 100 євро – 26,4944 гривень;

Таким чином, долар подешевшав на три копійки. При цьому євро зменшився в ціні на 9 копійок.

Обмін валют, фото Знай.ua

Популярні новини зараз

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Спроби Китаю утримати економіку, засипавши її грошима, можуть розігнати інфляцію в усьому світі і навіть вдарити по стабільності долара.

Китай, на зразок країнам Заходу і, зокрема, США, вирішив боротися з економічними проблемами за допомогою включення "друкарського верстата". Але виникає питання, а чи Китай може дозволити собі це? Адже безкарно друкувати нічим незабезпечені гроші можуть далеко не всі. Наприклад, всім буде абсолютно очевидно, що якщо Національний Банк України раптом почне друкувати нічим незабезпечені гроші, це однозначно призведе до падіння курсу гривні та зростання інфляції.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.