Кабачки у багатьох викликають асоціацію з літом. Цей овоч відмінно розкриває себе в закусках, основних блюдах. Страв з кабачків настільки багато, а рецепти різноманітні, що кожен знайде таке, яке припаде до душі саме йому.

Кабачки, тушковані з солодким перцем і томатами

Кабачки, тушковані з солодким перцем і помідорами, www.botanichka.ru

Страва стане прекрасним гарніром, а також не менш смачно у сольному вживанні. Вона виходить ситним і дуже смачним. Основна перевага в тому, що тушковані таким чином овочі залишаються смачними навіть після охолодження.

Як готувати:

  1. Спочатку підготувати усі овочі, ретельно промити.
  2. Почистити цибулину, морквину і трохи часнику. Для приготування буде достатньо двох зубчиків.
  3. Витягти насіння з одного солодкого перцю.
  4. На попередньо розпечену сковорідку потрібно відправити порізану цибулю, а також зубчики чеснока. Обжарити до золотистості.
  5. Висипати до них томати (2 штуки) і 2 столові ложки томатної пасти. Перемішати.
  6. Морквину і перець порізати тонкими смужками. Відправити їх до інших овочів.
  7. Останніми додати кабачки або цукіні. Підійдуть 2 штуки середнього розміру. Нарізати кубиками.
  8. Потрібно постійно перемішувати. У разі, якщо їх власного соку недостатньо, долити трохи води.
  9. Посипати сіллю, додати спеції і накрити сковороду з овочами кришкою.
  10. Потрібно протушкувати на слабкому вогні. За пару хвилин до кінця додати нарізану зелень і тушкувати ще хвилину.

Кабачки, запечені в сметанному соусі із зеленню

Запіканки стануть відмінним доповненням святкового столу. Страва виходить ніжною завдяки сметані. А зелень надає пікантного смаку. Рецепт настільки простий, що в приготуванні не помилиться навіть недосвідчена господиня.

Популярні новини зараз

Відвернете від себе удачу і накличете лихо: як не треба прикрашати ялинку і дім для зустрічі 2023 року

Чого ви не знали про генератори: поради, які допоможуть прийняти правильне рішення

Закупитись про запас: у супермаркетах України змінилась ціна соняшникові олії та цукру

Дженна Ортега та всі актори з "Венздей" не могли митися на зйомках у Румунії: "Ми пережили..."

Показати ще

Як готувати:

  1. Промити 5 середніх кабачків (як альтернативу можна використовувати цукіні), потім порізати на тонкі кружки. Якщо овоч молодий — шкіру можна залишити; якщо немає — то краще зрізати. Посолити, поперчити. Дозволити настоятися протягом 20 хвилин.
  2. Потрібно підготувати сметанний соус. Спочатку необхідно порізати пучок улюбленої зелені, дрібно порізати 2 зубчики часнику. Потім відправити їх до трьох яєць і 500 г сметани.
  3. Кабачки смажити на сковороді. Потрібно смажити близько 1 хв до виникнення золотистого.
  4. Приготовлені овочі викласти на паперовий рушник. Це допоможе позбутися жиру.
  5. Коли надлишки жиру стекут, потрібно викладати кабачки в обмазану вершковим маслом форму для запікання.
  6. Залити овочі сметаною і посипати подрібненим кропом і базиліком. Далі поставити в духову піч і запікати півгодини при 180.

Фріттата

Фріттата, Фото: Polaris

Цією стравою вам точно вдасться вразити сім'ю і друзів. Фріттата — простий спосіб змусити навіть дітей їсти ненависні овочі. А щоб страва була менш шкідливою і жирною, можна запекти в духовці.

Процес приготування:

  1. Один кабачок невеликого розміру очистити, витягти насіння. Його потрібно нарізати дрібною соломкою.
  2. Один очищений перець порізати тонкими смужками.
  3. Цибулину потрібно нарізати дрібними кубиками, а пучок зелені подрібнити.
  4. Подрібнену цибулину потрібно посмажити на сковороді змащеній вершковим маслом.
  5. Смажити до золотистості, потім відправити кабачки на сковороду. Посолити, поперчити.
  6. Протушкувати кабачки 3 хв під кришкою.
  7. Паралельно можна почати збивати півсклянки молока з 4 яйцями. Додати спеції, подрібнену зелень і один солодкий перець.
  8. Яєчною масою потрібно залити овочі і готувати під кришкою близько 15-20 хвилин.

Сюп-пюре з кабачків

Суп-пюре, ілюстративне фото - gastronom.ru

Суп — прекрасний варіант для людей, що стежать за фігурою і бояться набрати парочку зайвих кг. Такий суп дієтичний, а також дуже смачний. Консистенція ніжна, а процес приготування досить простий.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати хороший крем-суп, краще використовувати свіжі кабачки. Буде достатньо 2 штук. Необхідно натерти овочі.
  2. Підготовлені овочі необхідно залити водою таким чином, щоб рідина злегка не покривала кабачки.
  3. Варити кабачки на повільному вогні до моменту, поки овочева маса не придбає кашоподібну консистенцію.
  4. Потрібно зняти каструлю з плити, посипати сіллю, перцем. Потім потрібно подрібнити в блендері. Додати каррі, нарізаний кріп і 200 г теплих вершків. Перемішати.
  5. Перед подачею додати сухарики.

Кабачкові оладки

Кабачкові оладки, Фото: Гастроном

Прекрасне блюдо з овочів. Особливо припаде до душі любителям дерунів з картоплі. Смачне і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Стане відмінним доповненням до картопляного пюре, гречки, спагетті.

Як приготувати:

  1. Промити 2 кабачка і натерти.
  2. Дати кабачкам постояти 20 хв, посипавши їх сіллю.
  3. У цей час можна терти сир і подрібнити 2 зубчики часнику.
  4. Віджати воду з кабачків, до них висипати сир, додати 2 курячих яйця, 3 столові ложки борошна і порізаний часник, перець, спеції.
  5. Сформуйте оладки і викладіть на попередньо розігріту сковороду. Іноді цієї кількості борошна мало, і тісто виходить рідким. Тоді всипте ще мучного порошку і змішайте.
  6. Смажити з обох сторін. При подачі доповнити блюдо соусом (майонез або сметана із зеленню).

Кабачкові оладки — бюджетне блюдо. Для вегетаріанців ці котлети з кабачком стануть чудовою альтернативою м'ясним.

Хрусткі палички з кабачка

Хрусткі палички з кабачка, Фото: YouTube

Відмінна закуска. Кабачкові палички виходять ситними, а за допомогою спецій смак можна зробити більш приємним і цікавим.

Як готувати:

  1. Один кабачок обмити під проточною водою і почистити. Далі нарізати на довгі брусочки в широчінь близько 1 см.
  2. Додати три ст.л масла оливи, посипати сіллю і спеціями.
  3. Дати настоятися протягом 20 хвилин.
  4. Потім обваляти бруски в сухарях і покласти на деко, яке попередньо застелили пергаментом.
  5. Поставити в духовку, розігріту до 200, на 20 хвилин, до появи красивого золотистого кольору.

Кабачковий торт

Кабачковий торт, zira.uz

Такий торт подається як гарнір. Чудово розкриває смакові властивості в поєднанні з рисом. Особливо сподобається любителям гострих і пікантних смаків.

Як готувати:

  1. Спочатку підготувати соєву заливку для торта: столову ложку крохмалю розвести у воді, туди додати 4 ложки соєвого соусу, одну подрібнену цибулину, півложки меленого імбиру і трохи солі.
  2. Після цього промити 2 кабачка під проточною водою і порізати на кубики.
  3. Викласти на сковороду.
  4. Коли кабачки підрум'яняться, влити соєву заливку.
  5. Протушкувати кілька хвилин під кришкою.
  6. Потім вспипать 5 подрібнених зубчиків часнику. Перемішати.
  7. Зняти сковороду з плити, дати настоятися.

Кабачковий пиріг

Кабачковий пиріг, Фото: Жрать.ру

Оригінальна страва, за допомогою якої вдасться приємно здивувати гостей. На приготування потрібно мінімум часу. З приготуванням пирога впорається навіть починаюча домогосподарка.

Як приготувати:

  1. Бажано використовувати молоді овочі через те, що насіння в них дрібне. Почистити 500 г кабачків і порізати тонкими кругами.
  2. Збити яйця, після чого додати сіль, перець і спеції.
  3. У миску всипати дрібно нарізану цибулину і зубчик часнику, доповнити суміш яйцем. Для приготування буде достатньо 3 штук.
  4. У яєчну масу влити 200 мл молока, додати 100 г тертого сиру. Перемішати.
  5. Потім додати чайну ложку розпушувача. Знову все перемішати.
  6. Вилити яєчну масу в борошно. Змішувати, поки маса не стане однорідною.
  7. Вершковим маслом або соняшниковою олією змастити форму для випікання пиріг. Посипте бортики паніруванням або манкою.
  8. На дно покласти овочі, залити їх тістом. Повторювати ці дії, поки не закінчаться кабачки.
  9. Потім залити форму залишками тіста.
  10. Поставити в духову піч, розігріту до 180. Випікати приблизно 40 хв.

Спагеті з кабачками

Спагеті з кабачками, Фото: Pinterest

Пікантний смак і приголомшливий аромат. Відмінно підійде для вечері в колі найближчих, а приготування швидке і займе мінімум часу.

Як готувати:

  1. Після цього промити 2 кабачка під проточною водою, натерти довгою соломкою, подрібнити 2 зубчики часнику.
  2. Взяти 1 томат і акуратно надрізати зверху, занурити в окріп на пару хвилин. Почистити. Після чого порізати кубиками.
  3. Підготовлені томати і подрібнений часник викласти на сковороду. Протушкувати на повільному вогні, поки не випарується рідина. Посипати сіллю і перцем.
  4. Змішати всі інгредієнти.
  5. Потім на сковороду додати терті кабачки. Обсмажувати 5 хвилин.
  6. Відварити спагетті до напівготового стану. Відправити їх на сковороду до овочів і протушкувати пару хвилин.
  7. Подавати в гарячому вигляді.

Кабачкові рулетики з куркою

Кабачкові рулетики з куркою, ivona.bigmir.net

Такі рулетики стануть відмінним доповненням святкового столу. Овочі чудово поєднуються з м'ясом, а спеції роблять смак більш насиченим.

Як готувати:

  1. Промити 3 кабачка, дати їм висохнути, очистити. Порізати тонкими брусками.
  2. Взяти 60 г твердого сиру і натерти.
  3. Пергаментом застелити деко, змастити вершковим маслом. На нього покласти овочі покласти, додати сіль.
  4. Кабачки відправити в духову піч на 5 хв.
  5. Розпочніть підготовку філе. Нарізати. Потім смужки філе потрібно відбити молотком, додати сіль, перець.
  6. 2 зубчики часнику подрібнити, потім додати до нарізання філе, дати замаринуватися.
  7. Дістати деко з духовки. На все кабачкові смужки викласти по філе курки. На смужки філе — сир, подрібнений базилік.
  8. Згорнути в рулетики і випікати протягом півгодини.

Гратен

Гратен з кабачків, Фото: Moulinex

Блюдо французької кухні, яке зараз користується популярністю у всьому світі. Золотава скоринка виглядає апетитно. А соус песто зробити смак більш вишуканим.

Приготування:

  1. Підготуйте форму зі скла, змастіть маслом. Духовку прогрійте до 190.
  2. Томати і кабачки поріжте тонкими кружками. Викладіть в скляну форму одним шаром. Потім змастіть соусом песто, посипте сіллю, перцем.
  3. Зверху додайте тертий сир.
  4. Випікати близько 40 хв. Подавати блюдо в гарячому вигляді.

Кабачкові рулетики з сирною начинкою

Кабачкові рулетики з сирною начинкою, Фото: Miruspehinfo

Ця страва — відмінне доповнення святкового столу. Кабачкові рулетики дуже просто і швидко готуються і стануть відмінним варіантом для господині, яка хоче приготувати смачну страву, не витрачаючи при цьому багато часу.

Як готувати:

  1. Промити 2 кабачка, просушити. Нарізати слайсами.
  2. Посолити слайси і дати овочам настоятися. За цей час встигне стекти зайва рідина. Її необхідно злити і знову просушити кабачки.
  3. Кабачкові слайси обсмажити на сковороді (щоб страва візуально здавалося апетитнішою, можна використовувати сковороду для гриля) до появи золотистого кольору.
  4. Приготовлені овочі покласти на паперові рушники. Це допоможе позбутися зайвої олії.
  5. Приступити до приготування начинки: подрібніть 2 зубчики часнику і зелень. Змішати їх з вершковим сиром. Перемішати.
  6. Всипати сіль, перець, знову перемішати.
  7. На смажені кабачкові слайси покласти начинку. Загорнути в рулетики. Щоб вони не розвалилися, можна закріпити зубочисткою.

Чіпси з кабачків

Чіпси з кабачків, vkuso.ru

Відмінна закуска для перегляду фільмів. Такі чіпси виходять дуже смачними, а головне — менш шкідливим для здоров'я.

Приготування:

  1. Промити 500 г кабачків і дати їм обсохнути. Нарізати тонкими скибочками.
  2. Зелень і 2 зубчики часнику дрібно нарізати. Можна використовувати як готові панірувальні сухарі, так і зробити їх самостійно з черствого хліба.
  3. Подрібнений часник, зелень і сухарі відправити в блендер і подрібнити.
  4. В окремій ємності збити 2 яєчних білка, додати солі.
  5. Кабачкові скибочки вмочити в білки, а потім запанірувати в суміші з сухарів, зелені і часнику.
  6. Заготовки для чіпсів відправити на деко. Випікати при температурі 180 півгодини. Рекомендується перші 20 хвилин випікати з нижнім нагрівом, а потім ще 10 з верхнім.
  7. Коли чіпси будуть готові, посипати їх сіллю і спеціями.

Мариновані кабачки

Мариновані кабачки, Фото: Женское мнение

Відмінна закуска до смаженої картоплі, пюре і багатьох інших страв. Смак виходить гостро-солодким.

Процес приготування:

  1. Промити 2 кабачка, тонко нарізати слайсами. Посипати сіллю і дати настоятися протягом 20 хвилин.
  2. Приступити до приготування маринаду: в миску додати дрібно нарізаний часник (2 зубчики) і зелень, спеції, олію та 2 столові ложки меду.
  3. Злити з кабачків рідину. Залити маринадом, а потім відправити в холодильник мінімум на кілька годин, а краще на цілу ніч.

***

Кабачки — інгредієнт, який доступний кожному. З них можна приготувати смачні, а головне прості, страви як на святковий стіл, так і на кожен день. Фотографії цих рецептів виглядають так привабливо, що складно стриматися і не приготувати.