Як відомо, в Україні приватизація земельних ділянок в Україні почалася ще в 90-х роках, коли видавалися перші землі особистого селянського господарства в безоплатну власність.

Земельна ділянка

Потім з'явився указ глави держави про те, що необхідно прискорити реформування аграрного комплексу. Після цього почалася приватизація земельних ділянок. Тоді ще правом власності на землю був державний акт.

Заступник керівника управління агропромислового розвитку ЛОДА Тетяна Борушок сказала, що роздержавлення відбувалося без належної інвентаризації.

Перші земельні ділянки за сертифікатами приєдналися до звернення до тих, які безкоштовно надали. Їх продавали без сертифікатів за безцінь. Таким чином, у 2001 році було припинено продаж земельних ділянок, на які були завірені ті самі сертифікати.

Популярні новини зараз

Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року

Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

Показати ще

Також Борушок повідомила, що на земельні частки, які посвідчені сертифікатами, досі існує мораторій. При цьому ті ж самі земельні ділянки, які були безкоштовно надані, продаються вільно.

Слід обміняти сертифікати і зробити пай земельною ділянкою з кадастровим номером. Без цих документів землю буде неможливо продати.

Земельна ділянка

Слід зазначити, що з 1 січня 2019 року набув чинності закон, в якому вказується, що кожен, хто має сертифікат, повинен оформити право власності на ділянку. Якщо цього не зробити до 2025 року, то автоматично буде вважатися, що чоловік відмовився від землі. Ділянка перейде у комунальну власність місцевій раді або об'єднаним територіальним громадам.

Нагадаємо, що 12 об'єднаних територіальних громад вже досліджують свої ресурси і вчаться заробляти на них.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Віктор Медведчук розповів, що земельне питання є найважливішим для парламенту і влади в цілому.

Також "Знай.ua" писав, що у Верховній Раді України зареєстрували законопроект №2616, що пропонує грошову компенсацію за відмову від права на землю.