В Україні визначили мінімальну ціну за 1 гектар української землі Відповідно до законопроекту про ринок землі після врахування поправок до другого читання, стало відомо, скільки коштуватиме і хто зможе придбати землю.

Так, мінімальна ціна на землю не може бути менше, ніж нормативна грошова оцінка, яка на сьогоднішній день складає в Україні 27,499 гривень за гектар.

Протести проти продажу землі, фото: Знай.uа

27,499 гривень за гектар ріллі - це середнє значення, яке може коливатися в залежності від регіону, в якому розташовані сільськогосподарські угіддя.

Зокрема, мінімальна вартість, згідно нормативної грошової оцінки, фіксується в Житомирської області - 21,441 гривні за гектар ріллі. Найвища оцінка вартості фіксується в Черкаської області - 33,646 гривень за гектар.

Популярні новини зараз

"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок

Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн

Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Аграрії

Голова комітету з питань аграрної та земельної політики України Микола Сольський підтвердив, що земля не буде продаватися за ціною, меншою нормативної грошової оцінки.

"Встановлена мінімальна ціна, за якої можуть продаватися землі - не може бути менше, ніж нормативно грошова оцінка", - цитують Сольського журналісти.

У підсумковій версії законопроекту про ринок землі говориться, що купівлею землі зможуть займатися тільки фізичні особи (громадяни України), юридичні особи, які належать громадянам України, місцеві громади і держава. Як все буде насправді, час покаже, адже земля у нас тяжке діло: кров’ю пахне.

Нагадаємо, що Порошенко відхопив десятки тисяч гектарів української землі.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Слуги народу" влаштували розпродаж української землі з порушенням Конституції - ОПЗЖ.