Здорове та довге волосся для багатьох залишається нездійсненої мрією. Проблема сухості, ламкість, випадіння — все це заважає відростити шевелюру. Знання основних потреб волосся і індивідуальних особливостей допоможуть домогтися блиску і здоров'я пасом.

Чому не росте волосся

Чому повільно росте волосся, 1001.ru

Серед основних причин, чому шевелюра зростає занадто повільно:

  1. Нестача заліза в організмі. Для вирішення проблеми потрібно додати в раціон темно-зелені овочі, м'ясо, бобові та морепродукти. Якщо по закінченню декількох тижнів після впровадження в раціон продуктів, багатих на залізо, ситуація не змінилася, то варто звернутися до лікаря.

  2. Недостача сну. Під час того, коли людина спить, організм виділяє мелатонін, що впливає на ріст волосся.

    Популярні новини зараз

    ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

    Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

    Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

    Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

    Показати ще
  3. Нещодавно був пропитий курс антибіотиків. На відновлення організму після агресивного впливу антибіотиків потрібно близько місяця.

  4. Генетика. Максимальна довжина волосся, якій вдасться досягти, обумовлена генетично. В основному цей показник варіюється в діапазоні від 40 до 70 см.

  5. Фізично важка робота і постійні стреси.

  6. Занадто поганий стан волосся. Знебарвлені білі пасма особливо важко піддаються відновленню, схильні до ламкості і погано ростуть.

Як відростити довге волосся

Науково доведено, що людське волосся виростає в середньому на 16 см за рік. Якщо з якихось причин зростання волосся сповільнилося, то варто переглянути догляд і звернутися до трихолога, так як здорове волосся — це перш за все здоровий організм. Ви зможете поліпшити стан волосся і прискорити їх зростання, слідуючи ряду правил.

Дотримуйтесь правильного і збалансованого раціону харчування

Правильний та сбалансований раціон - запорука здорового волосся, thekievtimes.ua

Стан волосся прямо залежить від харчування. Волосся, безумовно, потребує косметичного догляду, але домогтися реального результату вдасться, вирішуючи проблему зсередини.

Пасма здебільшого складаються з білка, тому вони мають потребу в протеїні. Щоб волосся росле довгим і здоровим, дотримуйтеся збалансованої дієти. Акцент повинен бути на отриманні білків, вітамінів і мінералів.

Серед продуктів, які сприяють прискоренню росту волосся:

  • нежирна риба;

  • листові овочі;

  • куряче м'ясо;

  • бобові;

  • насіння.

Збалансована дієта передбачає отримання достатньої кількості ефірних масел і поживних речовин для стимуляції росту, завдяки чому вдастся швидко привести локони до ладу.

Не забувайте про масаж шкіри голови

Масаж необхідний для поліпшення кровообігу. Завдяки цьому зі шкіри голови виробляються масла, які зміцнюють коріння і роблять пасма блискучими.

Для досягнення кращого ефекту можна робити масаж спеціальними оліями:

  • кокосовим;

  • реп'яховою;

  • жожоба;

  • касторовою.

Як робити масаж з маслами:

  1. Підігрійте 1-2 ложки олії (в залежності від довжини волосся) до кімнатної температури.

  2. Занурити кінчики пальців в масло і втирати в шкіру голови масажними рухами.

  3. Залишити на 30 хвилин у вигляді маски.

  4. Потім змити.

  5. Для поліпшення росту волосся такий масаж потрібно робити 1-2 рази на тиждень.

Не варто боятися ножиць: стрижіть волосся

Необхідно стригти волосся, primetytut.ru

У міру необхідності потрібно зістригати посічене волосся. Це допоможе уникнути накопичення пошкоджень на волоссі, що призводять до неслухняності і сплутування локонів. Пошкоджені пасма не вдасться відрощувати, так як вони постійно будуть ламатися. Таке волосся виглядає хворим.

Рекомендується стригтися приблизно кожні 8 тижнів. Але цей показник індивідуальний. Активне січення провокує укладання волосся гарячими засобами і фарбування.

Звертайте увагу на склад шампуню

Один із секретів швидкого росту волосся — правильно підібраний догляд. Для миття голови краще використовувати засоби з м'яким складом на природній основі. Уникайте шампунів, в яких містяться SLS, SLES. Це жорсткі речовини, які закупорюють волосяні фолікули.

Також стежте за тим, щоб шампунь підходив вашому типу волосся. Засіб для сухих локонів негативно позначиться на жирних і навпаки.

Відмовтеся від гарячої води

Під час миття волосся використовуйте прохолодну воду. Це допоможе закрити волосяні фолікули, завдяки чому волосся буде виглядати здоровим і перестане пушитися.

Пам'ятайте про кондиціонер

Пам'ятайте про кондиціонер, modnapricha.info

Кондиціонер необхідний для додаткового зволоження волосся. Активне зволоження робить волосся товщим. Завдяки цьому пасма стають більш еластичними і міцними, що запобігає ламкості і допомагає зберегти довжину.

Зверніть увагу на метод подвійного кондиціонування. За 15 хвилин до планованого миття волосся нанесіть засіб на локони по всій довжині. По закінченню часу ретельно промийте локони і шкіру голови шампунем, після чого знову нанесіть кондиціонер на довжину.

Використовуйте нікотинову кислоту

Придбати ампули з нікотиновою кислотою можна в аптеці. Для стимуляції росту волосся підійде одновідсотковий розчин. Рекомендується виконати курс процедур тривалістю в місяць. Після кожного миття волосся потрібно втирати зміст ампул в шкіру голови.

Під час проходження курсу не варто використовувати фен. Дозвольте волоссю висохнути природним шляхом. Агресивний вплив фену призведе до того, що корисні речовини вивітряться, а процедура не принесе ніякого результату.

До такого способу часто вдаються ті, хто бажає швидко відростити чілку.

Маски для прискорення росту волосся в домашніх умовах

Маски для прискорення росту волосся в домашніх умовах, www.cosmo.ru

Маски на основі натуральних компонентів — відмінний варіант додаткового догляду за волоссям. Багато масок перевірені роками, тому рекомендується ознайомитися з рецептами деяких з них.

Маска з корицею і кефіром

Кориця використовується для поліпшення кровообігу, але іноді викликає печіння і неприємні відчуття. Тому спочатку перевірте маску на шкірі руки, якщо через 15 хвилин не виникне дискомфорту, засіб можна наносити на шкіру голови.

Інгредієнти:

  • кефір — ½ ст;

  • жовток — 1 шт;

  • порошок кориці — 1-2 ч.л.

Змішайте всі компоненти і нанесіть на чисте і злегка вологе волосся. Замотайте рушником і протримайте півгодини. Потім суміш необхідно змити. Маску з корицею для волосся потрібно використовувати 1 раз на тиждень протягом 2 місяців.

Маска з гірчичним порошком

Одна з найбільш ефективних масок. Але пам'ятайте, що гірчичний порошок може зробити пасма занадто сухими, тому варто збагатити склад маски поживними маслами. Це допоможе посилити ефект. А кінчики варто окремо змастити маслом.

Інгредієнти:

  • гірчичний порошок — 1-2 ст.л;

  • цукор — 1-2 ч.л;

  • жовток — 1 шт;

  • поживне масло — 1-2 ст.л.

У гірчичний порошок додати 1-2 ст.л. гарячої води. Додати інші компоненти. Все ретельно перемішати і нанести засіб на волосся. Замотати голову поліетиленовим пакетом і протримати маску годину. Не потрібно тримати склад занадто довго, щоб не отримати опік.

Змити шампунем. Для жирного типу волосся рекомендується робити гірчичну маску 1 раз на два тижні, а для сухого і нормального — 1 раз на тиждень. Особливо помітний ефект буде через місяць.

Маска з перцевою настоянкою

Маска з перцевою настоянкою, kedr-nuts.ru

Перцева настоянка продається в будь-якій аптеці. Від цієї маски ефект буде помітний швидше за все. Але засіб протипоказано для чутливої шкіри.

Щоб маска не пересушила волосся, можна додати масло в пропорції: 1 ст.л масла на 1 ст.л настоянки. Перцева настоянка розбавляється у воді. І чим більше води додати, тим сильніше буде ефект печіння. Під час проведення першої процедури краще використовувати мінімум води, а з часом кількість води можна збільшити.

Домогтися максимальної стимуляції росту волосся вийде, якщо повторювати процедуру двічі на тиждень протягом 3 місяців. Засіб наноситься на шкіру голови і тримається не більше 2 годин.

Маска з реп'яхової олії

Бюджетний і дуже ефективний спосіб зміцнення локонів і прискорення їхнього росту. Сотні задоволених дівчат, які випробували цю маску, залишили захоплені відгуки.

Дві столові ложки реп’яхової олії змішайте з жовтком, ретельно перемішайте і нанесіть на шкіру голови і по всій довжині. Замотайте волосся в рушник і протримаєте маску близько години. Реп'яхова маска важко змивається з волосся, тому промити пасма рекомендується 2-3 рази.

Маска з коньяком і медом

Відмінний засіб, який допоможе відновити і прискорити зростання волосся.

Інгредієнти:

  • жовток — 1 шт;

  • мед — 1 ст.л;

  • коньяк — 1 ст.л;

  • сік алое — 1 ст.л.

Всі інгредієнти перемішати і нанести на корені волосся масажними рухами. Тримати маску на голові і волоссі близько 40 хвилин під рушником, після чого змити. Засіб легко змивається навіть без шампуню. Для досягнення ефекту маску потрібно робити 1-2 рази на день протягом місяця.

Як відростити волосся чоловікові

Як відростити волосся чоловікові, shpilki.net

Не тільки жінки прикладають купу зусиль, щоб відростити красиве і довге волосся. Чоловікам теж властиво бажання мати гарні пасма. Загальні поради для представників обох статей збігаються, але при підборі догляду варто враховувати особливості чоловічого організму:

  1. Волосся хлопців більш схильне до жирності, ніж жіночі. Це обумовлено гормоном тестостероном, який пришвидшує вироблення шкірного сала.

  2. Чоловіча шевелюра жорстка, а повільне зростання обумовлене гормоном андрогеном.

  3. Ще з підліткових років можна зрозуміти, чи схильний чоловік до облисіння. Після випадання волосся на їх місці будуть виростати тонкі стрижні, а через пару років зростання зовсім припиниться.

Також необхідно активно займатися спортом і гуляти на свіжому повітрі. Фізична активність допоможе забезпечити приплив кисню до волосяних цибулин. А після тренувань помітно поліпшується якість сну. Стан локонів безпосередньо залежить від того, скільки і як людина спить. Найкращі години для росту і відновлення волосся — під час сну.

В середньому, для того, щоб відпустити пасма до плечей, хлопцю буде потрібно приблизно 1,5 року.

Відрощування волосся — важкий процес, що вимагає терпіння і зусиль. Волосся відростає приблизно на 1,5 см за місяць, тому не потрібно довіряти засобам, які обіцяють відростити довгі пасма за тиждень.