Як відомо, 12 січня правоохоронні органи затримали підозрюваного у вбивстві доброволицю батальйону "Київ-2", спікера миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, медика Євромайдану Аміни Окуєвої. Ним виявився уродженець Дагестану Ігор Редькін. За даними слідства, він мав групу в Україні, яка займалася вбивствами на замовлення. Наголошується, що це перший підозрюваний у справі за майже 3 роки від смерті Окуєвої. Про загиблу вирішила розповісти її мама - Ірина Камінська, пише hromadske.

Ірина Камінська, hromadske

Так, Камінська зізналася, що батальйон імені Джохара Дудаєва, "Київ-2" був для її дочки не просто роботою, але і її життям.

"Це було її життям. Ви кажете, чому вбили? Ну от тому, що речниця батальйону імені Джохара Дудаєва — одне лиш це не дає спокою багатьом людям. Її побратими були головними людьми у її житті. І її боротьба була складовою її життя. Для неї не існувало поняття грошей, матеріальних благ. Для неї і добровольчий батальйон "Київ-2", до якого вона вступила одразу з Майдану, і батальйон Джохара Дудаєва — були сенсом життя та місцем її дивної самореалізації", - сказала Ірина.

Також жінка розповіла про головну мрію Аміни.

Популярні новини зараз

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Показати ще

"Вона мріяла прийти до Всевишнього і бути людиною-героєм. В її розумінні герой — це людина, яка віддає своє життя спокійно та свідомо, не боячись, за ту ідею, яку втілює. Якісь швидкі інтереси, що хвилювали жінок, її не цікавили. Вона завжди дуже скромно вдягалася. Більше за все любила військовий одяг — балаклава стала її хіджабом", - поділилася мати загиблої.

Нагадаємо, що у Києві з'явиться вулиця, названа на честь добровольця Антитерористичної операції Аміни Окуєвої.

Як повідомляв портал "Знай.ua", правоохоронці затримали ще одного підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої і замах на життя Адама Осмаєва.

Також "Знай.ua" писав, що підозрюваний у справі про вбивство учасниці бойових дій на Донбасі Аміни Окуєвої Сергій Ст. спростував інформацію про те, що його затримали копи.