У пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України нагадали, що кожен власник паспорта-книжечки може за бажанням обміняти його на новий паспорт-картку. За 4 роки українці оформили понад 4,3 мільйона паспортів у вигляді ID-карток. Найбільше громадяни отримали паспортів у 2019 році.

Крім того, кожен громадянин України, який досягнув 14 років, може одразу отримати ID-картку. Повідомляється, що У 2016 році громадяни України отримали близько 280 тисяч ID-карток, у 2017 році – понад 1,1 мільйона, у 2018 році – понад 1,3 мільйона, у 2019 році – майже 1,6 мільйона.

Паспорт, фото: gettyimages

Серед переваг пластикового документа те, що паспорт громадянина України, виготовлений у формі пластикової картки більш зносостійкий, ніж паперовий аналог. Новий паспорт містить електронний безконтактний чіп, який неможливо змінити або скопіювати, що робить підробку електронних документів практично неможливою. З 1 липня 2019 року підвищилася вартість оформлення біометричних паспортів та паспортів у вигляді ID-картки.

Оформити біометричний паспорт онлайн можна скориставшись сервісом онлайн-реєстрації біометричних документів, який запрацював в Україні з 8 листопада 2018 року. Анкету з персональними даними можна заповнити в електронному вигляді, що істотно зменшить час обслуговування заявника і скоротить черги.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Нова ціна біометричного паспорта/ Інфографіка 24 каналу

Послуга оформлення біометричного паспорта онлайн доступна на сайті ДМС України, а також – на Урядовому порталі. Однак людині все ж необхідно особисто прибути в міграційну службу, щоб сфотографуватися і просканувати відбитки пальців.

Нагадаємо, закордонний паспорт для вашої дитини: де і як отримати

Як повідомляв портал "Знай.ua", біометричний закордонний паспорт: як оформити, швидко зробити, отримати

Також "Знай.ua" писав, що як правильно подорожувати до Європи по безвізу: які документи потрібні, скільки взяти з собою та правило 90 на 180