Цими днями з'явилася інформація про те, що на борту збитого літака МАУ знаходилася українка, яка керувала двома компаніями, що можуть бути причетні до тіньової торгівлі зброєю для Лівії.

Про це повідомляє іноземне видання CNN.

Зауважимо, що ще вранці 8 січня Україну сколихнула страшна звістка: літак української авіакомпанії МАУ впав поблизу Тегерану. В результаті цього загинули 176 людей. Пізніше з'ясувалося, що до цього причетний Іран, який після численних доказів визнав свою провину в збиті українського судна МАУ.

Аварія літака МАУ

Нараз ж з'ясувалося, що на борту цього літак перебувала 38-річна Олена Малахова, яка була директором компанії SkyAviaTrans, що знаходиться в Україні та надає послуги авіаперевезень, і співвласником пов'язаної фірми Volaris Business.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

Варто відзначити, що єдиний вантажний літак компанії українки був знищений в результаті атаки безпілотника в Лівії ще у 2019 році. Тоді Лівійська національна армія Хафтара заявила, що судно було атаковано через те, що перевозило зброю, призначену для визнаного ООН уряду національної згоди в Тріполі.

Олена Малахова

Олена Малахова

Також притримуються думки, що на збитому літаку знаходилася зброя, і експерти ООН, які провели власне розслідування щодо нападу на судно SkyAviaTrans/Volaris. Вони прийшли до висновку, що легке навантаження для такого типу літака і аномалії в його документації означали, що "вантаж був військовим матеріалом великого об'єму і відносно малої маси, наприклад фюзеляж і крила" безпілотних бойових літальних апаратів.

Окрім цього, менш ніж за тиждень до того, як літак зазнав аварії, Україна заборонила своїм перевізникам літати в Лівію через "погіршення ситуації з безпекою". Однак SkyAviaTrans отримали звільнення від заборони, стверджуючи, що вони працюють на Лівійський Червоний Півмісяць. Щоправда, представник Лівійського Червоного Півмісяця заявили, що у них немає ніяких зв'язків ні з SkyAviaTrans, ні з Volaris, ні з Малаховою.

Аварія МАУ, фото з вільних джерел

Нагадаємо, президент Ірану Хасан Рухані передав лист президенту України Володимиру Зеленському щодо катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Тегерані.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Ірані експерти Судово-діагностичного центру встановили особи ще 69 загиблих в катастрофі літака

Також Знай.ua писав, 19 січня, в аеропорту "Бориспіль" пройшла церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі літака МАУ.