Три роки тривала боротьба за колишнього участника шоу "Х-Фактор" та "Битва хорів" Романа Золотарьова, якого в Малайзії засудили до смертної кари, повідомила на своїй сторінці у Facebook Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова.

Як повідомляється, Золотарьов працював в Україні, потім вирішив виїхати на заробітки до Бразилії. У квітні 2017 року після того, як домовленості з роботодавцем були раптово скасовані, Золотарьов мав повернутись додому. На прохання незнайомих осіб Роман погодився відправити до Лаосу валізу з речами. Попередньо він переконався, що у валізі справді були тільки речі. Але в аеропорту Куала-Лумпура, Малайзія, Золотарьова затримали працівники митних органів.

Одразу після винесення вироку суду розпочалась боротьба за Романа, до якої були підключені Посольство України в Малайзії, правозахисні організації цієї країни а також Голова комісії Малайзії з прав людини.

Зараз Золотарьов вже повернувся до України, де зустрівся із своїм батьком та представниками Офісу Омбудсмана.

Нагадуємо, що в Україні розробляють законодавчу базу для впровадження класичного суду присяжних.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Присяжні можуть стати альтернативою нереформованій судовій системі.

Також Знай.ua писав про те,що партія "Голос" запропонувала свій план дій, який покращить ситуацію в судовій реформі України.