В Україні різко зріс рівень безробіття. На облік стали ще 50 тис. громадян. У грудні 2019 року в Україні було офіційно зареєстровано 338,2 тис. безробітних, що на 49,3 тис. більше (на 17%), ніж у листопаді 2019 року (288,9 тисячі). Такі дані оприлюднено у звітності Держстату.

Водночас кількість вакансій у грудні скоротилася до 59 тис., що становить 27% - в листопаді було 80,9 тис. вакансій. А навантаження зареєстрованих безробітних на одну вакансію склало 6 осіб, у листопаді – 4 людини.

Центр зайнятості, фото: krmisto.gov.ua

У грудні з 338,2 тис. безробітних 177,3 тис. складали жінки, а чоловіків було 160,9 тис.). Більшість безробітних в останньому місяці 2019-го традиційно в місті – 176 тис., сільське населення – 162,2 тис. осіб.

Називають дві з головних причин збільшення безробіття в грудні наступні: почали частіше закриватися підприємства — в результаті люди звільняються, а кількість вакансій не збільшується, або люди почали частіше реєструватися як безробітні.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Центр зайнятості, фото: khe.dcz.gov.ua

Нагадаємо, раніше Милованов дорікнув українцям за нелегальну працю, забувши найголовніше: сумна статистика

Як повідомляв портал "Знай.ua", новий Трудовий кодекс набув чинності: "чорних" працівників позбавлять субсидії, а вихідних стане менше

Також "Знай.ua" писав, що "Чоловіки повинні платити зарплату за домашню працю": депутат виступив за податки для домогосподарок