День АР Крим (автономної республіки Крим)

в Цей день в 1991 році більшість кримчан на загальнокримському референдумі висловилися за відновлення Кримської автономії, що визначило статус Криму у складі України.
Враховуючи волю кримчан, 12 лютого 1991 року Верховна Рада УРСР прийняла Закон «Про відновлення Кримської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки». У період загальної ейфорії суверенізації Крим пережив чи не весь світовий досвід державного будівництва, у тому числі президентську і парламентську форми правління і період лихоліття - без Конституції і повноважень, не раз опинявся на межі міжнаціональних і соціальних конфліктів.

"Артек" у Криму, УНІАН

День Мартіна Лютера Кінга

Федеральне свято США, державний вихідний день, присвячений борцю за права афроамериканців, лауреату Нобелівської премії миру Мартіну Лютеру Кінгу. Свято відзначається щорічно в третій понеділок січня і приурочений до дня народження Кінга 15 січня.

Довгий час деякі штати не визнавали День Мартіна Лютера Кінга як національне свято та додаткового оплачуваного вихідного дня або поєднували його з іншими святами, так що ім'я Кінга не присутнє в назві свята. Свято остаточно утвердилось на всій території США тільки в 2000 році.

Мартін Лютер Кінг
Мартін Лютер Кінг

День знань про пінгвінів

Відомо, що термін «пінгвін» вперше з'явився в друкованому виданні в 1500-х роках. Існує три версії його походження: від валлійського pen-голова і gwyn-біла, від англійського слова pinwing - крило-шпилька, від латинського слова pinguis - «товстий». Ці січневі заходи у другій декаді місяця мають щорічний характер.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Пінгвіни

Сумний понеділок

Відзначають в третій понеділок січня, який багато хто вважає найбільш гнітючим днем ​​в році. Традиція започаткована у 2005 році. Ідея виникла у туристичної компанії Sky Travel.

Сумний понеділок, джерело - brainbuzz

Іванів день

20 січня відзначається народне свято Іванів день (дата за старим стилем – 7 січня). У церковному православному календарі цей день Собору святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Згідно з переказами, він передбачив пришестя Ісуса Христа, а потім хрестив його у водах Йордану.

Іоанн Предтеча

Також в народі це свято називають Бражником, так як в цей день було прийнято «запивати» зло. Люди говорили: «Святкуй раз на місяць — будеш веселим; святкуєш кожного дня — будеш голим». Перш ніж сісти за стіл, належало випити хрещенської води, щоб не хворіти цілий рік.

Народні прикмети на 20 січня

Іменини в цей день

Афанасій, Василь, Іван, Іоанн.