Український заробітчанин після 10-місячного перебування в Данії поділився враженнями. Чоловік зазначив, що після поїздки відчув значний контраст і зараз особливо помітна різниця між країнами. Свою розповідь Alex Kriukov розмістив в Instagram.

"Якщо чесно, ця поїздка створила для мене поки що найбільший контраст. Раніше я виїжджав з України на 3 або 6 місяців, але по приїзду ніколи ще не відчував такої різниці, як зараз", - йдеться у повідомленні.

Київський вокзал, скріншот: YouTube

Перше з чим довелося зіткнутися був залізничний вокзал у Києві: переповнений бездомними людьми та неприємними запахами у повітрі. Чоловік зазначив, що "це головний вокзал країни, сюди прибувають гості з інших країн, або просто жителі інших міст, і у багатьох людей природно складеться негативна думка про країну від такої ситуації".

Наступним контрастом стали новорічні прикраси у рідному місті чоловіка. У Харкові були гарно прикрашені вулиці та величезна головна ялинка, однак поряд з ними були ті ж бездомні люди, розбиті вулиці та двори. За цих обставин прикраси створювали лише оболонку багатства, якого насправді немає.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Харківська ялинка, фото: stroyobzor.ua

Похмурі та задумливі обличчя людей стали ще одним контрастом — таких серед прохожих в Україні чимало. Заробітчанин написав, що "не вистачало людей, які посміхаються просто так, але з іншого боку я розумію цих людей". Вдивляючись у ці обличчя, чоловік згадував себе декілька років назад, коли й сам їхав додому з низькооплачуваної роботи, гадаючи, "де заробити гроші та стати на ноги".

Також впала в очі природа, ландшафти та краса навколо. А ще — величезні купи сміття, недопалки, пляшки. "На жаль я зрозумів, що люди не усвідомлюють як же все-таки у нас гарно, і не хочуть дорожити цим", - написав чоловік. ⠀

Alex Kriukov, скріншот: Instagram

"Я вірю, що ми можемо це зробити всі разом, щоб з часом такого величезного контрасту не було. Я вірю і сподіваюся на наших людей, які зараз роз'їхалися по всьому світу, що вони зі зміненим світоглядом одного разу почнуть повертатися і почнуть змінювати нашу країну зсередини. Я теж впевнений, що з часом і я повернуся назавжди", - йдеться у повідомленні.⠀


Нагадаємо, раніше у США за загадкових обставин помер український заробітчанин: вдома чекала вагітна дружина

Як повідомляв портал "Знай.ua", заробітчанина можуть кинути за ґрати: Польща не пробачить недолугого вчинку

Також "Знай.ua" писав, що Польща більше не цікава: названо нові країни, які "приваблюють" українських заробітчан