Ціни на продукти постійно змінюються. Так, у 2020 році низка товарів подорожчає через інфляцію, врожай і попит. Надмірного подорожчання на продукти харчування у 2020 році не буде, адже його стримуватиме зростання імпорту у залежності від курсу долара.

Глава Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко розповів, що найближчим часом рівень цін на продукти в Україні сильно залежатиме від попиту і пропозиції. Як приклад він навів ситуацію з гречкою, яка у 2016 році коштувала близько 40 грн/кг, однак потім впала в ціні, оскільки спостерігався надлишок пропозиції.

Крупи, хліб і бакалія

Експерт вважає, що у 2020 році ціна на пшоно знизиться до 20-22 грн, адже було зібрано дуже багато проса. На крупи і бакалію ціни ростимуть відповідно до рівня інфляції – на 5-6% за рік. Хліб у 2020 році може подорожчати на 6-7%.

Супермаркет "Фора", фото: Вечірній Київ

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Особливо дивовижна ситуація спостерігається з картоплею. Раніше експерти прогнозували, що її вартість у 2020 році може зрости до 20-25 грн/кг.

Картопля

Однак через великі запаси на складах, ціна картоплі навесні може впасти до 7-8 грн/кг. Точно варто очікувати подорожчання молочних продуктів на 5-7% протягом року. Така ситуація пов’язана з високою вартістю сировини і скороченням поголів’я великої рогатої худоби. Що стосується м’яса - дорожчати не буде, адже ціни зрівнялись із європейськими.

Фрукти

Ціни на фрукти можуть впасти, адже у 2019 році спостерігався неврожай, через що ціни підняли майже вдвічі. Якщо ж у 2020 році урожай буде кращим, то і ціни знизяться.

Чим нижче він буде щодо гривні, тим більше їжі завозитимуть в Україну за меншою ціною.

Нагадаємо, що астрологи попереджають, що для деяких знаків Зодіаку січень стане досить напруженим і важким.

Як повідомляв Знай.uа, погода на завтра змусить повірити у новорічне диво: синоптик потішив українців прогнозом.

Також портал Знай.ua писав про вегетаріанське Різдво. Ціни на свинину різко підскочили, від цифр хочеться плакати.