Нещодавно історики розвіяли один з українських міфів та дізналися, звідки ж пішла традиція вживати сало і чому ж цей продукт став національним.

Як відзначається, українці ще здавна надавали переваги зовсім не салу, а курці, гусці, яловичині або м'ясу вівці. А вживання сала, зі слів історики, розпочалося в сімнадцятому столітті, коли Російська імперія почала застосовувати артилерійську зброю. Відтак, її доводилося часто змазувати, а сало підходило найкраще. Тому українці й розпочали вирощувати свиней, аби "відразу застрілили два зайці".

З того часу з'явилося багато міфів, які вже розвіяти досить складно, та й не особливо й потрібно. Також, деякі джерела розповідають, що українці люблять сало ще з часів нападів монголо-татар. Однак, історики в таке не дуже вірять та стверджують, що це не правда.

Нагадаємо, що недобросовісні виробники намагаються під будь-яким приводом продати вам товар, маскуючи його різними способами. Відтак, стало відомо, як визначити найнебезпечніші продукти, якщо на перший погляд не викликають підозри.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що які продукти категорично заборонено їсти у спеку.

Також портал "Знай.ua" писав, як не зіпсувати собі свята неправильною ковбасою.