Новий рік вже на порозі і господині задумалися над меню святкового столу. Найчастіше серед новорічних страв можна побачити салат олів'є. Проте, це популярне і традиційне блюдо може бути небезпечним для українців.
Медики зазначають, що небезпека олів'є криється в тому, що його інгредієнти можуть швидко зіпсуватися. Тому нарізані складові олів'є радять зберігати в окремих місткостях, а змішувати їх треба безпосередньо перед подачею на святковий стіл. Зберігати салат потрібно лише в холодильнику, а заправляти майонезом перед подачею.
Варто пам'ятати, що олів'є без майонезу може зберігатися 12-18 годин при температурі від +2 до +6°, заправлений майонезом - 9-12 годин при температурі від -2 до +2°. І дуже важливо слідкувати за тим, щоб салат олів'є, який стоїть на столі при кімнатній температурі, повинен бути з'їдений протягом 3 годин. Тому рекомендується викладати на стіл невеликі порції протягом вечора.
Цікаво, що найбільш рання публікація даного рецепту салату наведена в журналі "Наша їжа" № 6 за 31 березня 1894 року. У ньому значаться наступні інгредієнти: смажений рябчик, картопля, свіжі огірки, каперси, оливки, соус "провансаль", соус "кабуль".
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Як повідомляв портал "Знай.ua", різдвяний десерт від "Ревізор Х": Панкова відкрила секрет ідеальних макарон
Також "Знай.ua" писав, гумористи від Бога: особливості "смішного" характеру кожного знаку Зодіаку