Український уряд визначився з громадянами, які можуть отримати статус учасника бойових дій (УБД). Таким чином було опубліковано закон про надання цього статусу добровольцям.

Про це свідчить текст закону, який було опубліковано у парламентській газеті "Голос України".

Донбас, ООС Facebook

Відомо, що таким чином до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" вносяться деякі зміни. Так, до переліку учасників бойових дій включаються особи, які у складі добровольчих формувань, які було утворено або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, протягом не менше 30 календарних днів, у тому числі за сукупністю днів, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів, у взаємодії із Збройними силами України, Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Національної гвардії, СБУ.

Український військовий, фото: ООС / Facebook

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Цей статус не поширюється на працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися й брали безпосередню участь у забезпеченні проведення АТО, а також осіб, які добровільно забезпечували проведення АТО. Однак є винятки для волонтерів.

Нагадаємо, жорсткий заміс Геращенко і Разумкова під куполом Ради потрапив на камери: відео.

Як повідомляв Знай.uа винесли бойові нагороди: у Дніпрі пограбували квартиру копа, - "відсунули вікно і…".

Знай.uа писав, втекла з-під куль в пекло: під Дніпром переселенка з Донбасу виживає на вулиці, зламане життя показали одним фото.