Останнім часом в Україні простежується нездорова тенденція щодо вживання молодими людьми різних хімічних речовин, які викликають тимчасову зміна свідомості.

Відомо, що найпоширеніша ця тема серед дуже молодих людей, часто, навіть серед дітей - до 14 років. Це пояснюється тим, що вони ще не можуть купувати алкоголь або дорогі ліки, які спричиняють подібний ефект. Інформація про це з'явилася на сайті відомого українського лікаря Євгена Комаровського.

Лікар Євген Комаровський, фото: Likar.info

Діти можуть дуже сильно постраждати від вдихання сильних токсичних речовин. Інгалянти, що застосовуються токсикоманами, зазвичай маркуються як розчинники (сильні миючі засоби) або летючі речовини, це означає, що вони можуть швидко розчиниться в повітрі. Це також означає, що продукт може легко вибухнути або зайнятися.

Багато з цих речовин можна знайти практично в кожній домівці. Наприклад, газ або бензин для запальничок. А пари цієї рідини деякі люди вдихають, щоб забути про реальність. Немає безпечного сніффінгу — вдихання інгалянтів завжди може закінчитися смертельним результатом. Це завжди ризик, незалежно від того, скільки разів людина використовував токсичні речовини для вдихання — один або безліч.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Нагадаємо, українські підлітки розгромили столичний готель, навіть копи не допомогли.

Як повідомляв Знай.uа наркомани на дорозі: обдовбаний вінничанин влаштував копам божевільний форсаж.

Знай.uа писав, в Запоріжжі наркомани окупували дитячий садок, батьки бояться за малюків: кадри свавілля.