У цей день Православна церква вшановує пам'ять одного з найбільш шанованих на Русі святих — Миколи Угодника або, як його ще називають, Чудотворця. Інші назви свята: «День святого Миколая», «Микола», «Миколин день», «Микола морозний», «Зимник». У народному православ'ї день завершує триденний святковий комплекс: Варварин день, Савин день, Миколин день.

Микола Угодник жив в 3 столітті в Патарі. Християнством він перейнявся ще з дитинства та вирішив присвятити своє життя Богу. Його дядьком був єпископ Микола Патарський. Він зробив Миколу читцем, а потім і звів у сан священика. Весь спадок Микола віддав на благодійність, а пізніше він став ще і єпископом у Мирі. Чудотворець палко проповідував християнство, творив численні чудеса своїми молитвами і допомагав не тільки християн, але і язичникам.

День святого Миколая, фото: Pinterest

Чого не можна робити 19 грудня

Не можна сьогодні відмовляти в милостині, у проханнях, особливо знедолених. Також постарайтеся не сумувати, так як поганий настрій може принести дуже холодну погоду. Також гнів і дратівливість може погано позначитися на вашому здоров'ї. Будьте уважнішими до ближніх. І ще не забувайте, що ще триває Різдвяний піст, тому потрібно обмежувати себе в їжі і у багатьох справах.

Народні прикмети на 19 грудня

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Приказки і прикмети

  • Перші серйозні морози – Микольські.
  • Коли на Михайлів день (21 листопада) зима закує, на Миколу розкує.
  • Якщо зима до Миколина дня замете слід, дорозі не стояти.
  • Привезли зиму на санях до Миколи — і ось тобі жданная відлига.
  • Єгорій (9 грудня) мостить - Микола гвоздить.
  • Микола Зимовий кінь на двір зажене, а Весняний (22 травня) відкормить.
  • Який день на Миколу Зимового, такий і на Миколу Вішнього.
  • Іній на Миколу — до врожаю.
  • Скільки снігу на Миколу, стільки навесні і буде трави.
  • Народжені 19 грудня відзначені долею. Вони здатні подолати будь-які труднощі. Носити їм слід лазурит або родоніт.

Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.