Взимку грип лютуватиме в Україні. Вірогідна епідемія взимку і навесні 2020 року. Медики прогнозують, що сезонне захворювання буде важчим порівняно з іншими спалахами інфекції за останні 15 років. Про це хвилюються американські експерти з охорони здоров'я.

Останнім часом широке поширення вірусів певних штамів почалося набагато раніше, ніж в останні роки.

Грип, 24 канал

За словами фахівців, ті типи вірусів грипу, що викликають інфекції в березні-квітні, наразі заражають людей в південних штатах США. Нові інфекції не несуть серйозної небезпеки для людей похилого віку, проте несуть загрозу для здоров'я дітей і людей молодше 50 років.

У США вже зареєстровано 1,7 мільйона випадків захворювання на грип. Головними симптомами захворювання називають лихоманку, блювоту і діарею.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Слід зазначити, що в Україні грип уже почав наступ і за останній тиждень в Києві вже зареєстровано 11 тисяч хворих. А ось вакцинувалися з початку сезону всього 90 тисяч українців.

Грип, ГолосUA

За даними Всесвітньої організації здоров'я, в Україні очікується в цьому сезоні три основні штами грипу та один додатковий. За попереднім прогнозом МОЗ, цієї зими є ризик захворіти у 6,7 мільйонів українців.

Нагадаємо, шість симптомів: як відрізнити грип від застуди і чому краще залишитися вдома.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Україну прийшла епідемія грипу, сотні тисяч хворих.

Також портал "Знай.ua" писав, що Україну наздогнала небезпечна хвороба, під загрозою діти.