В кінці року ми постійно кудись спішимо та повністю поринаємо у новорічні турботи. Особливо сильно це відчувають студенти перед зимовою сесією. Складно насолоджуватися новорічною атмосферою, коли постійно думаєш про заліки та бали.

Експерти розповіли, як скласти усі предмети та уникнути стресу.

Як показує практика, саме через сильне хвилювання і велику кількість "хвостів" багато студентів і завалюють сесію. Навіть, якщо все знали на "відмінно". Тому перш за все потрібно налаштувати себе на сесію й сприймати її просто як один з етапів життя, а не робити з цього всесвітню трагедію.

Студенти, фото: yepworld.org

Трохи нервувати перед сесією — це нормально. Всім людям властиво перед важливими подіями в їх житті. Тим більш легке хвилювання навіть допомагає, воно налаштовує звивини мозку на хорошу роботу. Головне, не пити заспокійливі перед або під час іспиту, адже вони гальмують роботу мозку.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Перше і найважливіше у закритті боргів перед сесією — це їх відсутність. Ідеальне рішення — ходити на всі пари й робити всі завдання. Однак у житті бувають різні ситуації, тому, якщо ви пропустили заняття, варто підійти до викладача й чесно пояснити ситуацію. Разом ви зможете знайти рішення, яке буде зручним для усіх.

студенти, фото: 0512

Ще ряд порад дали самі студенти:

  • Скласти чіткий список завдань та план їх виконання.
  • Дружити з одногрупниками й не боятися просити їх допомоги.
  • Працювати безперервно як мінімум 25 хвилин, а після цього робити перерву.
  • Малювати у конспектах, адже так матеріал буде запам'ятовуватися легше.

Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, у 2019 і у 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Він принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати у 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.