Начальник Управління цивільно-військового співробітництва ЗС України полковник Олексій Ноздрачов заявив, що військові Збройних сил України нібито готові до реінтеграції з військовими Росії та терористами "Л/ДНР", але ветерани не готові до такого.

Про це Ноздрачов сказав на круглому столі на тему "Національна стійкість: нові підходи у вирішенні старих проблем".

Так, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи існує майданчик для вирішення питань комунікації з окупованими територіями і ветеранами, полковник заявив про готовність української армії до реінтеграції з російською армією.

"Питання реінтеграції, це питання в першу чергу безпеки. Я вас хочу запевнити, що військовий і військовий росіянин, які проти нас воювали й продовжують воювати, і навіть ті військові, які є в формуваннях Донецької й Луганської областей, якщо буде ухвалено рішення політичне й імплементоване, вони реінтегруються дуже швидко. Тому що все-таки крім національної ідеї існують військові традиції. І знайти спільну мову військовим росіянам і військовим українцям, навіть якщо вони були ворогами, краще. Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються", – сказав він.

Ноздрачов додав, що державної політики щодо реінтеграції саме цих ветеранів немає.

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Він також сказав, що "ми зможемо вдало реінтегрувати Донецьку та Луганську області, якщо сильне українське суспільство займеться реінтеграцією решти суспільства".

"Одна частина суспільства менш інтегрована, інша більше. Ось на цьому зламі йде радикалізм. Тому нам треба з вами у цьому напрямку теж працювати", – сказав військовий.

Ноздрачов зазначив, що про український радикалізм говорять на Заході, але не в Україні. Полковник навів у приклад позицію США щодо полку Нацгвардії "Азов".

Нагадаємо, Путін заявив, що Конституцію України потрібно змінити: "На постійній основі".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський поділився враженнями про Путіна після саміту у "Нормандському форматі": "Не знаю, хто кого...".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський прокоментував протести під стінами свого офісу: "Я вже шкодую", відео.