Знає навіть школяр, що високосний рік настає раз в чотири роки, саме тоді рік складається з 366 днів. Всі люди, які були народжені 29 лютого, а таких чимало, можуть нарешті - то насолодитися своїм особливим днем ​​народження, саме у високосний рік вони можуть собі дозволити відзначити свій день народження як годиться строго в день народження. У цій статті розповімо докладніше про те, що собою являє високосний рік, коли він настає і чому ж все-таки величезна кількість людей побоюється цього часу, про все це нижче.

Чи варто всерйоз сприймати все побоювання щодо настання високосного року, яких прийме варто дотримуватися і що категорично не можна робити - читайте нижче в даному матеріалі.

Високосний рік, eaomedia
Високосний рік

Чому настає високосний рік?

Календарний рік - це період часу, за який Земля робить повний оборот навколо Сонця. Всім відомо, що період повного обороту становить 365 днів і 6 годин, але як знаємо в календарі шість годин ніколи не враховують, саме з - за цього за період чотирьох років накопичуються цілу добу.

Таким чином вченими було запропоновано додавати одну добу до кожного наступило високосному році. Пам'ятаємо, що останній день 29 лютого наступав в 2016 році, тепер найближчий настане в наступному 2020 року а наступний відповідно в 2024 році, і так далі з інтервалом в чотири роки.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Детальніше про другу назву високосного року

І так чому ж високосний рік має ще й таку назву, як Касьян? В історії був такий шалено ледачий селянин на ім'я Касьян, як свідчить переказ, Бог був відшкодований його поведінкою, коли той прямував в рай. Таким чином цей ледачий селянин відмовив у допомозі іншому селянинові, який її потребував, з тієї причини, що йому було не під силу витягнути віз з бруду. Саме за цей вчинок його покарав Бог і назвав - немилостивим.

Так само переказ свідчить, що зопрівати люди будуть згадувати про нього не частіше ніж один раз на чотири роки, коли в їхньому житті буде багато нещастя. Саме з цієї причини існує думка, що високосний рік несе собою нещастя. Найчастіше експерти рекомендують в цей рік не братися за надто важливі справи в бізнесі, не здійснювати серйозні покупки, відмовитися від ремонту і будівництва чого - то нового і так само не змінювати свою роботу. Переїзд на нову квартиру не обіцяє нічого хорошого, одружуватися, виходити заміж, просто розписуватися і грати весілля теж не варто, так як будь-які весільні церемонії в високосний рік зовсім не до речі.

Друга назва високосного року, suever
Друга назва високосного року

Що не рекомендується робити в високосний рік

Нижче більш докладніше про те, що знають люди рекомендують не робити в високосний рік, а прислухатися до цього чи ні, це вже особиста справа кожної людини. Не варто:

  • Купувати чи продавати тварин;
  • Вінчання або весілля (хоча кілька дозвільних днів все-таки є);
  • Починати власну справу;
  • Міняти місце роботи;
  • Купувати власне житло;
  • Вагітніти і народжувати дітей;
  • Навіть сіяти і садити не рекомендують.
  • Відомі народні прикмети про високосний рік

Люди часто дотримуються різних правил, обмежень і прийме до всіляких свят, ось і високосний рік не став винятком. Пропонуємо нижче ознайомиться з деякими відомими прикметами про високосний рік.

  • У високосний рік категорично не можна нічого купувати на смерть, інакше людина сама її закличе;
  • Коли виють собаки - не до добра. Якщо ж людині довелося це почути, то варто вимовити: "Вся сім'я при мені (імена членів вашої родини). Амінь". Так найвірогідніше можна буде уникнути чималої кількості неприємностей;
  • Не можна підбирати з землі предмети круглої форми, від них добра не буде;
  • Якщо у дівчини почнуться перший раз критичні дні, то про це можна поширяться нікому говорити з жіночої статі (подрузі, сестрі або бабусі). Так як вважається, що після цього жіноче щастя дівчини буде вкрадено, в такому випадку винятком є ​​лише мати, з нею подібною подією мають право поділитися;
  • Забороняється збирати гриби і траву, зокрема на свято Івана Купала. Коли людина заходить в ліс, то йому потрібно вимовити: "Високосний рік, залиш собі погане, а мені дай взяти дороге. Амінь".
  • Вагітній жінці категорично заборонено стригти волосся аж до пологів.
  • Усім тим, хто народився 29 грудня о документах краще вказати іншу наближену дату - 28 лютий або 1 березня.
  • Якщо немає гострої потреби, то місце проживання і роботи міняти не варто;
  • Ще в цей рік не варто відпускати дітей колядувати;
  • Так само варто відмовитися від продажу великого майна і цінних речей.

Рекомендації щодо високосного року, tochka
Рекомендації щодо високосного року

Що варто знати для того, щоб пережити високосний рік

Як часто стверджують психологи, всі проблеми і складнощі в житті кожної людини тільки в голові, тому стежте за тим, що ви думаєте. Таким чином, якщо людина зуміє себе налаштувати в правильне русло, буде думати тільки про хороше, то ніякої високосний рік не стане нам на заваді. Церква в свою чергу відкидає всі прикмети і забобони, що стосуються високосного року. Астрологи ж в свою чергу дотримуються того, що негативна енергетика в цей час посилюється і може помітно погіршуватися настрій і самопочуття людини. А ось вірити або не вірити в прикмети особиста справа кожної людини. Нижче в статті пропонуємо ознайомиться з декількома способами, що дозволяють пережити високосний рік, тим хто побоюється його настання:

  • Захистити себе на енергетичному рівні зможе людина, таким чином, потрібно спалити сторінку календаря на 29 лютого, вимовляючи при цьому: "Зло йди, хвацько пропадай, добро допоможи, ясний шлях і світлу дорогу мені осені".
  • Обов'язково варто носити освячений хрестик і інші всілякі обереги;
  • Як можна частіше людині варто відвідувати служби в церкві, це допоможе йому посилити свій захист.

Що варто очікувати людям чий день народження 29 лютого

Зараз потихеньку перестають вірити в те, що люди народжені в високосний рік будуть нещасними, а ще якийсь - то час назад батьки навмисне в документах міняли дату народження своїх немовлят, якщо їм довелося його народити в останній день лютого у високосний рік. Ще старі люди говорили, що всі хто народився у високосний рік матимуть коротку тривалість життя і напевно не доживуть до старості, ми рекомендуємо не приймати всерйоз подібного роду забобони, так як це лише здогадки і упередження, а вони не мають нічого спільного з реальністю.

Найчастіше, правда така, що кожна людина, яка народилася 29 лютого, протягом всього свого життя отримують хорошу роботу і живуть досить довго в достатку. Батьки таких малюків, навіть вірять, що їхні малюки народжені в високосний рік є справжніми талісманами і дарують сім'ї везіння і щастя.

Так що якщо народження вашої дитини випадає на високосний рік не варто завчасно впадати у відчай, тому що все може зовсім не так, як нас привчили думати.

Що варто очікувати людям народженим в високосний рік, medium
Що варто очікувати людям народженим в високосний рік

За статистикою, більшість людей, які були народжені в цей рік мають яскравим розумом, талантом, якостями лідера, а в процесі життя можуть навіть очолювати різні керівні посади. Діти народжуються з великими задатками комунікабельності, але все ж на контакт йдуть тільки зі своїми хорошими друзями , з чужими їм знайти спільну мову досить складно. Цим людям дано шанс в короткі терміни досягти невідомих висот в кар'єрі, але буває і таке, що з - за зайвої ліні вони втрачають всі можливості, які їм дає доля.

Людей з таким темпераментом можна простимулювати до роботи виключно похвалою і компліментами, лестощів вони не терплять. Погані слова на їхню адресу чи критика, можуть їх за секунду довести до відчаю і сліз, ці люди за своєю природою мають відмінне почуття гумору, яке нерідко допомагає їм уникнути конфліктних ситуацій. Всім батькам краще прислухатися до своїх діток, які були народжені в останній день лютого, так як з дитинства у них чудово розвинена інтуїції, яка не раз може підказати що - то в складних ситуаціях. Є навіть думка, що у таких дітей можуть бути з народження екстрасенсорні здібності, цим людям навіть підвладне бачити ауру людини, а часом і передбачати події майбутнього.

Чи дозволено святкувати хрестини у високосний рік

Всі люди діляться на дві категорії, ті які вірять в усі правила і забобони щодо високосного року і другі, які не вважають за потрібне дотримуватися всього цього і впевнені в зворотному, що все зроблене в цей рік, буде довгим, і завжди буде приносити тільки щастя. Але ми рекомендуємо все таки дотримуватися хоча б якісь - то з правил цього року, але заборони на хрестини дитини це не стосується.

Як ми вже говорили раніше, церква зовсім не бере до уваги наступ високосного року і всього, того, що про нього нам розповідають. Пояснюють це тим, що у кожної людини після його народження з'являється особистий Ангел Хранитель, який буде берегти його і охороняти від бід, так що хрестити дитину обов'язково для того, щоб посилити цю силу. В основному дітей намагаються хрестити через 40 днів після народження, але в високосний рік батько може собі дозволити провести цей обряд трохи раніше.

Сподіваємося дана стаття змогла дати відповіді на найбільш поширені питання, які стосуються високосного року і всіх традицій і прикмет щодо нього.