Є стереотип, що жінки у всьому світі, різних національностей — живуть довше за чоловіків. Однак, виявилося, це далеко не стереотип, а давно доведений науковий факт. Про це свідчать дослідження експерта Девіда Робінсона. Девід досліджує причини чому так склалося і намагається визначити, що з цим можуть зробити представники сильної половини людства.

Про це стало відомо завдяки опублікованому матеріалу видання BBC.

"Коли я народився, доля вже вирішила, що я повинен померти раніше, ніж інша половина дітей у пологовому будинку — це прокляття, яке мало залежить від моїх зусиль. У чому причина? Відповідь проста - моя стать. Просто через те, що я чоловік, я можу померти приблизно на три роки раніше, ніж жінка, яка народилася в той самий день, що і я.", - говорить Девід.

Експерт задався питанням, як зруйнувати чоловіче прокляття. Навіть незважаючи на те, що такий поділ склався протягом десятиліть, лише зовсім нещодавно вдалося наблизитися до деяких відповідей.

Чому жінки живуть довше, BBC

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

"Одна рання ідея полягала в тому, що чоловіки власноруч заганяють себе в могилу занадто рано. Працюючи на шахті або працюючи на землі, вони створюють додатковий стрес своїм тілам і накопичують травми, які їх наздогнали пізніше в житті.", - говорить експерт.

Життя гормонів

Тестостерон — чоловічий гормон, який впливає на розвиток кісткової і м'язової тканини і робить чоловіка більшим і сильнішим у порівнянні з жінкою. Також цей гормон відповідає за інші чоловічі характеристики — наприклад, низький голос або волосся на грудях. Рівень смертності серед чоловіків зростає одночасно зі зростанням рівня тестостерону в пізньому підлітковому віці.

Експерти пояснюють такий взаємозв'язок тим, що приблизно в цьому віці високий рівень тестостерону штовхає чоловіків на різні ризиковані дії, наприклад на бійку, водіння мотоцикла або машини на високій швидкості, пошуку гострих відчуттів, а крім того чоловіки більш схильні до суїциду.

Кілька років тому вчений з Південної Кореї Хан Нам Пхар проаналізував записи імператорського двору династії Чосон (XIX століття). Він вивчив дані стосовно 81 євнуха, яких було кастровано ще до досягнення статевої зрілості. Учений виявив, що євнухи жили приблизно до 70 років, тоді як інші чоловіки імператорського двору доживали в середньому лише до 50-ти. Троє євнухів зуміли навіть перейти за 100-річний рубіж.

Чому жінки живуть довше, spbdnevnik

Образ життя та рід занять

На територіях, охоплених війнами або збройними конфліктами, середня тривалість життя чоловіків різко скорочується, оскільки під час таких подій гинуть головним чином чоловіки у досить молодому віці. В той же час тривалість життя жінок виявляється значно менше в регіонах зі слабо розвинутою системою охорони здоров'я, де чимало жінок помирає під час пологів.

Є такі регіони, де різниця між тривалістю життя жінок і чоловіків дуже велика. Частково це можна пояснити тим, що чоловіки більш схильні до паління, переїдання, вживання алкоголю та наркотиків, що різко скорочує їх очікувану тривалість життя.

Нагадаємо, не один за сім: вчені з'ясували, як правильно "перевести" вік чотириногого друга в людський.

Як повідомляв Знай.uа 5 причин, чому не можна дивитися в дзеркало перед сном: остерігайтеся нещастя і нечистої сили.

Знай.uа писав, гора м'язів: в Україні визначили найспортивнішу співачку, хто отримав титул.