Відомо, що вже з середи, 20 листопада, копи почнуть штрафувати водіїв, які перевозять дітей без автокрісла, згідно із законом "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей". Текст документа оприлюднений у виданні ВР "Голос України".

Дитина в автокріслі

Так, закон доповнює статтю 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення частинами 10 і 11, в яких встановлюється адміністративна відповідальність за порушення правил перевезення дітей і за повторне правопорушення протягом року.

Також за подібне порушення буде виписаний штраф в розмірі 13 неоподатковуваних мінімумів доходів українців (510 гривень). Якщо ж водій попадеться повторно протягом року, то штраф збільшиться до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень).

Дитина в автокріслі

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12 років, у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки; дітей до 16-річного віку в кузові будь-якого вантажного автомобіля; групи дітей у темну пору доби, заборонялося і раніше, проте не штрафували.

Нацполіція повинна розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачених у частинах 10 і 11 статті 121 Купап.

Дитина в автокріслі

Нагадаємо, що відтепер на водіїв, які будуть перевозити дітей без автокрісла, чекають серйозні штрафи. Відповідний закон вже підписав глава держави Володимир Зеленський.

Як повідомляв портал Знай.ua, на офіційному сайті Кабінету міністрів України з'явилася інформація про те, що уряд планує провести ряд реформ, щоб перевести ряд бюрократичних процедур в цифровий формат.

Також портал Знай.ua писав, що у Верховній Раді прийняли законопроект, який передбачає накладення штрафу на тих водіїв, які перевозять дитини без автокрісла.