В "Українському Інституті картоплярства" вивели два нових незвичайних сорти картоплі з яскравим забарвленням плодів. Перший сорт – "Солоха" має синювато-фіолетовий колір, а другий "Хортиця" – червоний. Вчені стверджують, що синя, фіолетова або червона картопля має у кілька разів більший антиоксидантний потенціал, ніж звичайна бульба. До того ж, вона чудово зберігає яскравий колір навіть після термообробки – її можна варити, смажити, тушкувати, вона підходить для приготування будь-яких страв.
Звичайно ж, коштувати така картопля буде в рази більше, ніж звичайна, але це компенсується більшою користю, кажуть вчені. Так, картопля сортів "Солоха" і "Хортиця" має в 4 рази більше таких антиоксидантів, як зеаксантин і лютеїн, ніж звична всім картопля з білими або жовтими плодами. Також у фіолетової і червоної картоплі є пігмент антоціан, який є хорошим антиоксидантів, він відмінно сприяє нормальній роботі кровоносної системи.
Нагадаємо, українців попередили про різке подорожчання продуктів.
Кабмін ухвалив тариф: скільки будемо платити за куб газу з 1 січня
Покарання за банківські картки: українців востаннє попередили
Борги за комуналку та кредити: які нові санкції приготували боржникам
Ухилянтам не залишать шансу: на облік ТЦК поставить автоматично
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ціни на "другий хліб" впали, але радіти рано.
Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні різко змінилися ціни на головні продукти.