Українців розчулив до сліз пост про бійчиню ЗСУ Яну Червону, яка була відома під позивним "Відьма", Жінка загинула на Донбасі, захищаючи незалежність України.

Журналіст Олег Скрипник на сторінці волонтерського фонду "Повернись живим" у Facebook розмістив історію Яни Червоної. Зворушливий текст набрав багато вподобань та поширень у мережі.

Боєць ЗСУ Яна Червона, Facebook

"253 дні. Саме стільки маленькі Віталік і Віка повторюють: "Наша мама стала ангелом і дивиться на нас". 253 дні вони без мами. Янку Червону я знав року з 2015. Вона була однією з перших "диких" волонтерів, які, особливо не замислюючись про небезпеку, моталися до хлопців з "Айдару", щоб передати все – від шкарпеток до техніки. Через деякий час Янка не витримала і сама підписала контракт із ЗСУ. Вона ще тоді сказала: "Ну, не можу я тут. Я ж "дика", мені там треба бути", – згадує Скрипник. Олег Скрипник

"Відьму" багато хто не любив і боявся за її крутий норов та неймовірну силу духу. Та попри свій сильний характер, Яна Червона була чуйною людиною і ставила чужі інтереси вище, ніж свої. Нещодавно Яна загинула на Донбасі від рук російських окупантів, залишивши сиротами двох маленьких дітей.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Боєць ЗСУ Яна Червона, Facebook

"На похороні я не відходив від Янчиних дітей. Їм було найважче. Вони до кінця ще не усвідомлювали, що ж трапилося. Віка мені тоді весь день повторювала: "Нас ніхто не зможе тепер образити. Наша з Віталіком мама стала ангелом і буде нас оберігати від усіх". Це один із найважчих днів у моєму житті. Яна любила своїх дітей. Тому і вирушила на війну, наплювавши на всі забобони. Яна любила Україну. Вона не кричала про це на кожному розі, вона просто робила все для своєї країни", – пише Скрипник. Олег Скрипник

Нагадаємо, раніше таємнича загибель військового підняла Львів

Як повідомляв портал "Знай.ua", найманці Путіна після розведення сил атакували війська ООС

Також "Знай.ua" писав, що бойовики вдарили по позиціях ЗСУ із ракет