В Україні шоковані суворим і несправедливим вироком Станіславу Асєєву, якого засудили в Донецьку за "шпигунство". Про це повідомили в телеграм-каналі Профспілки Журналістів.

Про вирок Асєєву повідомили представники "ДНР". Зокрема, одне з донецьких видань заявило, що самопроголошений суд "ДНР" озвучив вирок Асєєву ще в серпні цього року, а зараз рішення суду вступило в законну силу".

Відомо, що Станіслава Асєєва засудили до позбавлення волі строком на 15 років суворого режиму за нібито шпигунство, екстремізм та заклики до порушення територіальної цілісності так званої "ДНР". Також кореспонденту заборонили займатися журналістською діяльністю на 2,5 року.

Станіслав Асєєв відомий як автор роману "Мельхиоровый слон чи Людина, яка думала". Працював кореспондентом під псевдонімом Станіслав Васін у виданнях "Дзеркало тижня", "Український тиждень" і "Радіо Свобода".

Популярні новини зараз

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Профспілка журналістів вважає нікчемними і сміхотворними звинувачення Асєєва в екстремістській і шпигунської діяльності та висловлює впевненість, що єдиною причиною арешту стали його незалежні репортажі.

Асєєв, фото zik.ua

"Ми закликаємо всі державні і громадські організації, які мають формальні і неформальні важелі впливу на владу самопроголошеної республіки використовувати їх для якнайшвидшого звільнення Станіслав Асєєва", - йдеться в повідомленні.

Особливо звернулися до колег - Юлії Юзик і Кирила Вишинського, які самі не так давно пережили схожу жахливу ситуацію і попросили їх також підняти свій голос проти тяжкого вироку і вимагати його звільнення.

Також терористи "ДНР" звинуватили відомого журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), який перебуває в полоні бойовиків, у співпраці з українською розвідку і запідозрили його навіть у можливій причетності до знищення бойовиків Арсена Павлова (Моторолу) та Михайла Толстих (Гіві).

Крім того, окупанти приписали журналісту фейкове зізнання про використання силами ООС забороненої зброї, публікуючи для цього фрагменти з підробленого особистого щоденника.

Нагадаємо, українського журналіста призначили вбивцею "Гіві" і "Мотороли".

Також портал Знай.ua інформував про дику ситуацію. Український журналіст оголосив голодування.