Вже починаючи з 2014 року українці розпочали масово "захоплювати" Польщу та активно піднімати її економіку. Однак, охочих працювати за кордоном стає все менше. Про таке повідомляється в іноземному виданні Gazeta Wyborcza.

Як відзначається, починаючи від 2014 року, польська економіка виросла на 22%, з яких 2,5% є внеском українських працівників. Адже саме вони в пошуках кращої долі і покинули Україну та поїхали працювати у Польщу.

Як вважають дослідники, з одного боку, це добре, а з іншого - погано. А річ у тому, що Польща більше не може розраховувати на постійний приплив робітників з України. Адже вже 2018 році кількість охочих працювати у Польщі зменшилася вперше від 2014 року. І причина проста – економічна ситуація в Україні починає покращуватися. Тому поляки зараз мають причини до занепокоєння, йдеться в газеті.

"Упродовж останніх п'яти років внесок мігрантів зі сходу у зростання економіки був майже таким самим, як внесок нових польських працівників. Попри це, ми недостатньо робимо для того, щоб вони тут залишилися", - підкреслюється у виданні.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Нагадаємо, українців порадували значним підвищенням зарплати.

Як повідомляв Знай. ua, економіст розклав по поличках держбюджету України 2020 року.

Також Знай. ua писав, що Україну заполонили фальшиві гривні.