Все частіше і частіше мешканці України потрапляють на гачок інтернет-аферистів. Хтось намагався придбати машину та лишився без грошей, а хтось і взагалі довірився шахраям та повідомив номер власної картки, яку в той же момент і "обчистили". Щоправда, захиститись можна, якщо бути уважним та знати схеми зловмисників, розповідає експерт з безпеки Руслан Болгов

ТОП-3 схеми шахраїв в мережі

Перше місце займають псевдопродавці. Саме вони заманюють низькою ціною і просять заплатити за товар заздалегідь. А як тільки отримують гроші – змінюють номер телефону і видаляють оголошення.

"Жодних передоплат робити не потрібно, особливо якщо дорогий товар. Купуйте товар за післяплатою, накладеним платежем – коли ви подивилися товар, взяли, потримали, подивилися", – радить експерт.

Популярні новини зараз

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

Показати ще

Другий розповсюджений вид шахрайства - підроблені товари. Дуже часто замість замовленого оригіналу зловмисники надсилають подібний товар. Вам приходить річ, яка була на зображенні, однак в реальності вона виявляється фейком.

"Якщо ви хочете отримати якісну річ – ви повинні купувати цей товар в спеціалізованому магазині, з гарантією", – каже Болгов.

Псевдопокупці – займають третє місце. Ці шахраї росять номер картки, щоб розплатитися за річ, і замість отриманих грошей – з вашого рахунку зникає все. Після того, як злодії отримують номер картки, вони можуть вам зателефонувати, назвавшись працівниками банку. Далі їх завдання вивідати інші дані, необхідних для розрахунку вашою карткою в інтернеті

"Тобто, коли вам починають з банку телефонувати і запитувати якісь дані – запам'ятайте одне – банк ніколи не телефонує і не запитує дані, поки ви самі не зателефонуйте", – підкреслює експерт.

Нагадаємо, що до поліції Львова надійшло повідомлення про замінування житлового будинку

Як повідомляв портал Знай.uа , четверо циган увірвалися в будинок бабусі, відібрали її накопичення, зв'язали і жорстоко побили

Також Знай.uа писав про те, що правоохоронці затримали двох чоловіків, підозрюваних у пограбуванні 32-річної іноземки.