Українці скаржаться, що Пенсійний фонд зменшує колишнім військовим пенсійні виплати. Закон минулого року "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" застосовується не тільки до нових пенсіонерів, але і до тих, хто вийшов на заслужений відпочинок до 2018 року.

Ось така несправедливість виходить. За інформацією журналістів, пенсії скорочуються з 83% грошового забезпечення до 70%. Юристи впевнені, що справа не правової безграмотності працівників ПФУ, які не знають, як правильно виконувати чинне законодавство, а в бажанні ПФ за будь-якої можливості поменше заплатити пенсіонерам. Про це пишуть українські ЗМІ.

Пенсіонери

"В нашу компанію часто звертаються за допомогою колишні працівники МВС, які також скаржаться на Пенсійний фонд. Він робить все, щоб недорахувати людям пенсію, часто порушуючи національне законодавство. За таким же принципом в ПФ діють і тоді, коли сплачуються збори з різних операцій", — говорить адвокат, керуючий партнер однієї з юридичних фірм Михайло Можаєв.

Ються пенсіонери

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти

Показати ще

Щоб отримати законні виплати, пенсіонери змушені судитися з Пенсійним фондом, і вигравати такі позови. Юристи вважають, що працівники Пенсійного фонду почнуть виконувати вимоги судів тільки в одному випадку. Зокрема, юрист Ростислав Кравець вважає, що необхідно серйозно посилити персональну відповідальність — відповідальність ПФ не в цілому, а його працівників, з тим, щоб вони виплачували судові неустойки за програними питаннями.

Нагадаємо, в Кабміні знімуть з українців останні сорочки: субсидії серйозно урізали, доведеться голодувати.

Як повідомляв Знай.uа субсидії в опалювальний сезон: які зміни підготував Кабмін для українців.

Знай.uа писав, українцям підвищать пенсію в три етапи, довго чекати не доведеться: кому, коли і на скільки.