Ще в першій половині 2019 року Міністерством соцполітики України було оголошено про заплановане підвищення пенсійних виплат. Йшлося як розуміємо, про всіх пенсіонерів і про військових, в тому числі. Хотілося б нагадати, що в минулому році пенсія військовим в Україні була підвищена, цей етап підвищення склав 1500 гривень. Військовослужбовці стверджують, що дане підвищення їм далося дуже непросто, для цього їм доводилося влаштовувати різні мітинги і були навіть спроби штурму Кабінету Міністрів. Тільки після таких рішучих дій з боку військових було прийнято рішення про перерахунок розміру пенсій, після цього пенсіонери отримали свої виплати в новому розмірі. Вище описаний перший етап запланованих підвищень пенсій в період 2018 - 2020 років.

Яким буде розмір військових пенсій в Україні в 2019 році

На сьогоднішній день існує три види військових пенсій, пропонуємо розглянути докладніше кожну з них:

  • Перший вид - за вислугу років, її призначають лише в тому випадку якщо у людини є необхідна вислуга років. Сума залежить від відсотка грошового забезпечення і від вислуги років, становить 50% -70%;
  • Другий вид - по інвалідності, такий вид виплат призначають тільки в разі, якщо людина має встановлену інвалідність, і причини інвалідності, їх розмір становить від 40% - 100%;
  • Наступний третій вид - в разі втрати годувальника, його отримують непрацездатні члени сім'ї, коли особа, яка мала право на таку пенсію, пішла з життя. Розмір виплати в такому разі повністю залежить від того, з яких причин пішов з життя член сім'ї, виплата в розмірі від 30% - 70% на одного утриманця.

Як свідчить статистика, зараз в нашій країні вже більше 550000 військових пенсіонерів, і їх чисельність зростатиме, так як до цього дня триває ведення операції Об'єднаних сил і здійснення активних бойових дій.

Розмір військових пенсій

Сучасні технології дозволяють бути в курсі всіх змін щодо розмірів пенсій, про це можна дізнатися на сайті Пенсійного фонду в розділі «пенсії Військовослужбовцям». На даному сайті можна знайти відповіді на найпоширеніші питання, так само можна дізнатися про конкретні терміни і умови призначення пенсії, про можливі надбавки до пенсій і багато інших питань, які стосуються цієї теми.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Як вже згадувалося раніше, перший плановий етап з підняття розміру пенсій відбувся в минулому році, а в січні цього року вже був запущений другий етап підвищення пенсій, на цей раз вони виросли на 50%, якщо конкретніше в гривні, то підвищення становить 750 гривень.

Третій етап з даного питання має відбутися вже на початку 2010 року, за планом підвищення буде ідентично другого етапу. За підрахунками повідомляють, що в середньому пенсії військових пенсіонерів зростуть на суму в 3000 гривень, з цього випливає, що пенсійні виплати зростуть у два рази. Калькулятор такого прикладу, ті пенсіонери, які в 2018 році отримували пенсію в розмірі 3000 гривень, у 2020 році її їм підвищать, і вони зможуть отримати її в розмірі 6000 гривень.

Варто повідомити, що на базі закону, який був прийнятий в березні 2017 року Верховною Радою України - про підвищення пенсій військовим пенсіонерам і не тільки, спочатку було розпочато перерахунок пенсійних виплат різних груп населення. Згідно даного перерахунку загальне число людей, яким держава пообіцяла зробити перерахунок становить 10200000 пенсіонерів. В їх число не увійшли ті військові пенсіонери, чиї виплати були вже підвищені в січні 2019 року. Кількість цих людей становить 90% від загального числа військових пенсіонерів. Ті пенсіонери, чиї виплати не змінювалися, чекають перерахунку своїх сум вже з квітня 2019 року.

Які пенсії призначено вдовам військових пенсіонерів в 2019 році в Україні

Такий вид пенсії, покладений сім'ям, які втратили годувальника. Кожній вдові військового пенсіонера зобов'язані надати пенсію, яка регулюється законодавством, її призначають в разі втрати годувальника, якщо він помер в період проходження військової служби або не пізніше трьох місяців після звільнення зі служби. В даному законодавстві є позначка на цей рахунок, вдови можуть отримати пенсію, якщо тільки смерть чоловіка сталася через поранення, контузії або захворювання, одержаного ним під час служби. Сім'ї пенсіонерів мають право на військову пенсію, лише в тому випадку, якщо годувальник помер у період одержання пенсії або не пізніше п'яти років після припинення її виплати.

Пенсії вдовам військових пенсіонерів

Розміри виплат вдовам військових цілком залежать від окремого випадку, пропонуємо розглянути найактуальніші з них. Як приклад, якщо годувальник родини помер в результаті поранення або якогось роду каліцтв, які були отримані в той час, коли він захищав батьківщину, в разі виконання інших обов'язків в період військової служби або участі в бойових діях, виплата такої особи призначається в розмірі 70% від заробітної плати загиблого з розрахунком на одного непрацездатного члена сім'ї. У тому випадку, якщо під опікою загиблого було кілька членів сім'ї, то його розмір пенсії в такому випадку буде становити 90% від розміру зарплати. Оклад пенсії так само може підвищуватися завдяки військовим званням військовослужбовця.

Найменші виплати в даному питанні, складають 30% від заробітку померлого годувальника з розрахунком на кожного непрацездатного члена сім'ї. Такі виплати отримають сім'ї військовослужбовців, які загинули через каліцтва або захворювання, раніше отриманих в результаті нещасного випадку, який зовсім не був пов'язаний з виконанням обов'язків військової служби.

Рівносильно виплат усім пенсіонерам, люди отримують військові виплати пенсій вже отримали свої виплати від держави або ж незабаром отримають згідно перерахунку з січня 2019 року, так принаймні твердять останні новини в нашій країні.

Перерахунок пенсії військовим пенсіонерам

Як раніше розповідалося, перерахунок пенсій військовим вступив в силу з квітня 2019 року. Всім військовослужбовцям пенсіонерам обіцяли підвищити пенсійні виплати, після того як перерахують їх пенсії відповідно до нових законопроектів. Внаслідок чого, 10% військовим пенсіонерам не було підвищено розмір пенсій на початку цього року. Мінсоцполітики повідомило на цей рахунок, що виплати цим людям не потрапили до перерахунку з тієї причини, що розмір їх базової зарплати був порядком вище, ніж та сума з якої відраховуються перерахунки, з цього їх військова пенсія не була піднята.

Ще в міністерстві стверджують, що вже з березня 2019 року в Україні буде вперше проведена автоматична індексація всіх пенсій, так зване осучаснення пенсійних виплат. Як вважається, завдяки цьому пенсійна реформа в Україні помітно покращиться і нарахування пенсіонерам стануть вище колишнього, і вони будуть отримувати гідні пенсії, які дозволять їм жити, а не виживати.

Перерахунок пенсії

Відкинувши всі обіцянки і реально оцінивши економічну ситуацію в країні, можна з упевненістю повідомити, що на жаль, до європейського рівня пенсій Україні ще досить далеко. Саме тому жителі країни, вже будучи на пенсії змушені додатково де - то підробляти, для того, щоб утримувати себе фінансово. Працюючим пенсіонерам ніколи чекати відкриття нових законопроектів, вони розуміють, що в більшій мірі можуть розраховувати тільки на себе і не беручи до уваги свої військові звання, відправляються на роботи за додатковим заробітком. Це так само впливає на пенсії, які на сьогоднішній день жахливо маленькі і їх ніяк не вистачає, щоб пенсіонер міг себе самостійно прогодувати. Працюючі пенсіонери отримавши додатковий прибуток можуть розрахувати який же прожитковий мінімум їм необхідний, і як їх військова пенсія далека від обіцяної суми виплат від держави.

Чиновники ж стверджують, що вони щодня працюють над питаннями, які дозволять поліпшити рівень життя українців. А жителям країни залишається тільки вірити у все вище сказане і щиро сподіватися на якнайшвидше завершення військових дій на сході нашої країни. Підвищень своїх пенсії громадяни нашої країни вже чекають не перший рік, з цієї причини деякі з них навіть змушені брати кошти в банку, користуючись послугою - оплата частинами, так приватбанк допомагає пенсіонерам виживати в цей нелегкий для них час, порядок виплати коштів пенсіонери обговорюють безпосередньо в відділенні банку.