В цей день віруючі православної церкви вшановують пам'ять старозавітного святого пророка Осії, який входить в число 12-ти малих пророків. Інші назви свята: «Осій Осінній», «Осій Грязник», «Кінець літнього шляху».

Осія був борцем проти ідолопоклонників і допомагав євреям звернутися до бога. Але говорили, що його дружина розпусниця, зраджувала йому, а потім і залишила його. Це змусило його ще з більшим запалом закликати до покаяння. За його словами Господь відвернеться від євреїв, а закличе в своє царство язичників, які повірять в Нього. За сотні років до приходу Ісуса, Осія передбачив Його появу, смерть і воскресіння.

Чого не можна робити 30 жовтня

В цей день не можна митися, щоб не змити своє здоров'я. Багато людей навіть намагаються не вмиватися зайвий раз, щоб не захворіти. І це не тому що раніше частіше милися холодною водою. На лазні теж була заборона. День може бути небезпечним, не робіть нічого нового і важливого. Постарайтеся не нервувати, не скандалити і не сваритися. Це проб'є пролом, через який може просочитися темна сила.

Народні прикмети на 31 жовтня

Популярні новини зараз

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо зозуля сіла на сухе дерево і почала кувати – бути морозу.
  • Якщо 30 жовтня домашні тварини міцно сплять, то скоро настане тепло.
  • Прийшов Осій – знімай колеса з осей.
  • На Осія – колесо з віссю до весни прощається.
  • Напередодні Осія Осіннього селяни прислухалися до скрипу коліс, коли віз заїжджав у ворота. Якщо він відсутній, значить урожай у наступному році буде багатим. Відповідно, чим більше скрип, тим менше буде урожай.
  • По звуку колеса судили про кількість зароблених грошей. Якщо найголосніше скрипить ліве колесо, то більшу частину доведеться віддати, а якщо праве, то надходження грошей перевищить очікування.
  • Народжені 30 жовтня рідко бувають щасливими, хоча і знаходяться під певним захистом. Носити їм слід опал.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.