У Дніпропетровську на житловому масиві Клочко пенсіонерка палила тьмяне листя, що викликало багато обурень серед жителів міста.

Про цей випадок повідомив місцевий житель Дмитро Калістий на сторінці Facebook-спільноти "Летючі сторінки Дніпра". Дмитро повідомив, що одна з літніх мешканок Дніпра почала палити листя у своєму дворі, через що дим заполонив весь житловий масив.

Мешканці звернулися на гарячу лінію міськради, а потім викликали поліцію. Поліцейські, які прибули на місце події, порекомендували мешканцям самостійно загасити багаття через паркан пенсіонерки. Сама винуватиця події сховалася в будинку і вимкнула в ньому світло.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Мешканці пішли набирати воду, поліцейські залишилися чекати біля машини, а в цей час жінка запалила нове багаття. Користувач звернувся до підписників спільноти й запитав, що робити з такими порушниками.

Нагадаємо, що в останні два тижні Україну накрив отруйний білий туман, у зв'язку з антициклоном і тим, що жителі країни за старою традицією спалювали опале листя. У Дніпрі за розпалювання багать виписують штраф у розмірі 340-1360 гривень.

Нагадаємо, раніше канабіс замість торфовищ: жителі столиці придумали, як заробити на осінньому смогу, "Крутіше Октоберфесту".

Також Знай.uа писав, що Скалецька розповіла, чому кияни труяться брудним повітрям: "Дихати хочеться".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, як вберегти здоров'я від отруйного білого смогу: у МОЗ дали 10 порад.