Нещодавно тарифи на опалення в Україні знизилися, однак це тимчасове явище. Ціна на газ в Україні буде однозначно зростати для всіх споживачів.

Про це розповів експерт з питань енергетики Валентин Землянський в інтерв'ю виданню Politeka.

За словами Землянського, окрім підвищення цін на газ, також варто очікувати підвищення тарифів на гарячу воду. У середньому українцям доведеться заплатити на 15% більше, ніж раніше. Експерт заявив, що таке підвищення досить абсурдне, тому що розраховувалося за цінами газу за минулий рік.

Підвищення тарифів на комунальні послуги

"Підвищення тарифів призведе в першу чергу до збільшення заборгованостей та зношування інфраструктури. Ось ці труби, котли та інше. "Нафтогаз" міг би стримати свої апетити, щоб не обтяжувати споживача", — говорить Землянський.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Проблема може отримати глобальний характер, вважає експерт. Оскільки може створити негаразд з міжнародними партнерами, перед якими в України є певні зобов'язання.

"У нас знову через те, що недостатній обсяг грошей буде в облгазів, будуть виникати проблеми дисбалансу. Як і кожен рік – "Нафтогаз" у переддефолтному стані, оскільки тарифи на недостатньому рівні. Єврокомісія перша поставить питання", — зазначає Землянський.

Нагадаємо, що Зеленський запропонував дворічний мораторій для підприємців: що це значить та кого торкнеться.

Як повідомляв Знай.uа, скільки українців працюють після виходу на пенсію: цифри говорять самі за себе, до "покращення" ще далеко.

Також портал Знай.uа писав, українцям проведуть індексацію доходів: хто отримає більше вже в жовтні.