Німецькі кардіологи із фонду серця назвали три попереджувальні сигнали вірогідного серцевого нападу. При виникненні болю в ногах, задишки і хронічної втоми, слід задуматись про те, чи в нормі серце, передає MedikForum.

Біль в ногах

Такий симптом може вказувати на підвищений ризик інфаркту міокарда. Особливо небезпечно, якщо біль виникає під час ходьби і швидко припиняється, варто людині зупинитися

Біль у пальцях ніг у стані спокою, і її зникнення при вставанні теж може свыдчити про проблеми ыз серцем. Експерти впевнені, що такі два типи болю є ознакою атеросклерозу в ногах.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Показати ще

"При атеросклерозі зазвичай відбувається значна кальцифікація коронарних артерій. Тому біль в ногах є сигналом для обстеження серця", - заявили представники фонду.

Задишка

При ходьбі по сходах, після невеликої відстані задишка може свідчити про важке захворювання. Кардіологи пояснили, що серцева недостатність викликає респіраторні розлади практично постійно.

хвороби

Тому задишка у багатьох випадках говорить про проблеми з серцем, ніж про порушення в роботі легенів.

"Якщо, піднімаючись по сходах, людина змушена зупинитися після кількох кроків, щоб перевести дух, ні в якому разі не ігноруйте це. Задишка, яка утворюється при невеликому фізичному зусиллі, може бути попередженням про серйозне захворювання", - радять кардіологи.

Постійна втома після хвороби

Після грипу або застуди втома може також означати проблеми із серцем. Якщо після інфекції, крім тривалої втоми, проявляються такі симптоми, як набряки в ногах, відчуття тиску у грудях, нерегулярний пульс або задишка, це свідчить про проблеми із серцем. Такі ознаки можуть вказувати на запалення серцевого м'яза.

Нагадаємо, страшна хвороба забрала життя зірки серіалу "Беверлі-Хіллз, 90210": приховував навіть від друзів.

Як повідомляв портал Знай.ua під час занять спортом помер один з бійців – Денис Цокур (псевдонім "Дартс").

Також Знай.ua писав, вчені змогли дізнатися, чи любить вас ваша кішка.