Трудові книжки більше не потрібні при прийомі на роботу в Україні, так як в середу, 9 жовтня вступив в дію законопроект, що скасовує її обов'язкову наявність.

Цю інформацію повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

За його словами, в електронних реєстрах країни тепер зберігаються всі необхідні дані про трудовий стаж українців починаючи з 2000 року. Для тих, у кого стаж більший, є можливість самостійно занести інформацію в е-реєстр або звернутися за допомогою до роботодавців. Дубілет підкреслив, що при нарахуванні соціальних виплат ці можливості вже використовуються.

Електронний цифровий підпис дозволить українцям отримати доступ до електронного документу та ознайомитися з даними про стаж. Роботодавці мають право вимагати цей документ для отримання інформації про стаж потенційних працівників. Кожен документ буде оснащено QR-кодом (він накладається автоматично).

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Якщо громадяни захочуть зберігати інформацію про стаж у трудових книжках, їм забороняти не стануть. Роботодавці і далі продовжать ставити в ній записи і штампи.

Нагадаємо, Разумков заявив, що Рада через місяць може прийняти законопроект про скасування депутатської недоторканності.

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков назвав моменти, які влада не подолає, коли буде стверджувати закон про особливий статус Донбасу.

Також портал Знай.uа писав, що Разумков з "Слуги народу" терміново звернувся до українців через Донбас.