Голова Верховної Ради Дмитро Разумков впевнений, що це було абсолютно правильно накласти вето на зміни до Виборчого кодексу, які прийняли народні депутати попереднього скликання. Про це він заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

Як відомо, 14 вересня президент Володимир Зеленський ветував законопроект про зміни до Виборчого кодексу України.

Також спікер парламенту уточнив, що остаточного варіанту закону ще немає.

"Ми говорили про те, що прохідний бар'єр слід було б опустити, просто менша кількість депутатів буде проходити від тієї чи іншої політичної сили, але так само пропорційно, тому я не бачу в цьому проблеми", – сказав Разумков.

Дмитро Разумков

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

На його думку, Україні потрібно відходити від мажоритарної системи.

"Якщо ми беремо теоретично 225 осіб, які сьогодні проходять за списком, і, на жаль, 199 по мажоритарці – не 225, тому що у нас частина Донбасу окупована, окупований Крим, де ми не можемо обирати мажоритарників, то різниця буде не дуже велика", – пояснив голова ВР.

При цьому Разумков зазначив, що на ефективності роботи парламенту це ніяк не позначиться. За його словами, з таким же успіхом депутати можуть повернутися до питання, а чи потрібно було знімати депутатську недоторканність.

"А це важливо в контексті, що потрібно намагатися виконувати те, що ти обіцяв людям. Я розумію, що бувають речі, на які ти не можеш вплинути, а є речі, які можна взяти і зробити", – резюмував спікер.

Нагадаємо, Разумков пообіцяв скоротити півтори сотні депутатів: за що слуги народу можуть втратити роботу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський представив нового губернатора Вінницької області: що відомо про Владислава Скальського.