Власником майна є Самвел Сарибекян. Свого часу він взяв значний іпотечний кредит під заставу цього майна. Проте гроші повертати у повному обсязі не став. Тож, керуючись законом, майно через виконавчу службу та відповідне судове рішення було виставлено на торги СЕТАМ, пишуть Ізвєстія.

Але у Самвела Сарибекяна у Полтавському районному суді Полтавської області працює донька. Тому далі події розвивалися дуже цікаво і цинічно.

Виконавчим провадженням займався приватний виконавець Скрипник В.Л. Заяву на звернення стягнення нерухомого майна він направив у до Полтавського районного суду Полтавської області – за місцезнаходженням майна боржника. Усі судді цього суду заявили самовідвід – адже родичка боржника є співробітницею суду. Очевидний конфлікт інтересів. Серед інших, самовідвід взяв і суддя Анатолій Потетій. Він не просто вказав, що донька боржника працює у суді. Він додав, що особисто знає боржника.

Тож, за розпорядженням голови суду, справу передали до Октябрського районного суду м. Полтава Полтавської області. І ця установа задовольнила клопотання приватного виконавця.

І ось з цього моменту суддя Анатолій Потетій раптово перестав зважати, що знає боржника особисто, а його донька працює у суді. Саме він починає ухвалювати рішення по забороні торгів. Спочатку ухвалює позов Сарибекяна. Банк подає апеляцію і успішно її виграє. Вже за два тижні Потетій ухвалює повторне рішення про заборону торгів вже через заяву дружини Сарибекяна про розподіл майна через розлучення.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Показати ще

Коментар судді-спікера Полтавського районного суду Полтавської області Стелли Цибізової був стримано лаконічний – коментувати справи у розгляді не можна за суддівською етикою, а суддя незалежний і сам приймає рішення про самовідвід, або розгляд справи.

Тож зовсім не зрозуміло, чому раптово суддя Анатолій Потетій вирішив знехтувати кричуще важливими причинами для самовідводу. Точніше – зрозуміло, але суд вирішив закрити не це очі. Наразі до Вищої Ради правосуддя подана відповідна скарга на суддю і саме вона має дати повноцінну оцінку його дій.